Ключові теми дев’ятої сесії Миргородської районної ради

Дата: 20.12.2021 12:55
Кількість переглядів: 846

17 грудня відбулося пленарне засідання дев’ятої сесії Миргородської районної ради. Традиційно депутати попередньо опрацювали проєкти рішень на профільних комісіях та детально обговорили їх засіданні Президії.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка розпочала пленарне засідання сесії з нагородження. Разом із головою Миргородської РДА Віктором Іваненком вони вручили почесні грамоти та подяки до професійних свят.

Відзнаки Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток агропромислового комплексу Полтавщини та з нагоди Дня працівників сільського господарства отримали:

ГАСЕНКО Микола Васильович - тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва ТОВ «Батьківщина-Нива» (Комишнянська громада);

ЛУЦЕНКО Микола Григорович - заступник директора з виробництва ТОВ «Агротех-Гарантія» (Комишнянська громада);

МАТЯШЕВСЬКИЙ Володимир Юрійович - водій автотранспортних засобів АОПП «Великосорочинське» (Великосорочинська громада);

МОТРІЙ Олександр Іванович - тваринник по догляду за молодняком великої рогатої худоби ДП «Дослідне господарство ім. Декабристів Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук» (Великосорочинська громада).

Наталія Олексіївна подякувала за ефективну роботу в постійних депутатських комісіях та нагородила голів комісій подяками Миргородської районної ради за сумлінне виконання депутатських повноважень, активну життєву позицію та з нагоди Дня місцевого самоврядування:

МОРГУН Ольгу Петрівну - голову комісії з питань освіти, культури, туризму, молоді та спорту, впровадження цифрових технологій;

ФОШИНА Олександра Леонідовича - голову комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, материнства та дитинства;

ФЕДІЯ Ігоря Анатолійовича - голову комісії з питань житлово-комунального господарства, просторового планування, містобудування, комунальних ресурсів, розвитку сільських територій, земельних ресурсів;

КУЛИК Оксану Іванівну - голову комісії з питань бюджету, економіко-інвестиційного планування, підприємництва, промисловості та охорони довкілля;

ЦИБЕНКА Володимира Григоровича - голову комісії з питань регламенту, депутатської етики, діяльності депутатів, забезпечення законності, правопорядку та протидії корупції.

Грамоти Миргородської районної ради та райдержадміністрації отримали представники Білоцерківської територіальної громади:

ВАЛЕНКО Валентина Федорівна – депутат сільської ради 4-х скликань, спеціаліста 1 категорії загального відділу;

ПАДАЛІЙ Ніна Петрівна – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

МИКЛЯСЕВИЧ Ніна Іванівна – начальник відділу земельних відносин.

Наостанок церемонії нагородження голова Миргородської районної ради Наталія Гирка подякувала всьому депутатському корпусу восьмого скликання за злагоджену роботу протягом року та адресувала подарунки всім присутнім колегам-депутатам.

Далі – приступили до роботи сесії, в якій участь взяв 31 депутат. На порядку денному сесії – 45 питань. Першим блоком розглянули низку фінансових питань, а саме: звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2021 року, внесення змін до показників районного бюджету на поточний рік, районний бюджет на наступний 2022 рік. Начальниця відділу фінансів Миргородської РДА Марина Синяговська надала детальний аналіз показників, які лягли в основу даних рішень. Щодо районного бюджету на наступний рік, то він визначений в частині надходжень до загального фонду в сумі 1 448 900 гривень.

Наступними рішеннями депутати підтвердили внесення змін до Програми забезпечення виконання Миргородською районною державною адміністрацією делегованих їй районною радою повноважень та до Програми підтримки і розвитку місцевого самоврядування, забезпечення діяльності депутатів та зміцнення іміджу Миргородського району на поточний рік. По цим питанням доповідали керівник апарату Миргородської райдержадміністрації Віталій Хоменко та консультант голови Миргородської районної ради з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ Ольга Ошека відповідно.

Заступниця начальниці Управління соціального захисту населення Миргородської РДА Таїсія Любивець проінформувала про стан соціального захисту осіб з інвалідністю, які проживають на території Миргородського району. Відповідний проєкт рішення депутати підтримали одноголосно.

У процесі роботи народні обранці проголосували за блок земельних питань, а саме – затвердили проекти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Андріївка, Булуки, Вовки, Гасенки, Григорівка, Дібрівка, Залізняки, Зуївці, Клюшниківка, Лісове, Новоселиця, Прокоповичі, Радченкове, Сажка, Скиданки, Сохацьке, Ступки, Травневе, Штомпелі, Шульги. Всі вони знаходяться у складі Комишнянської селищної громади. Необхідні роз’яснення по цим питанням надав начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології РДА Віктор Завгородній.  

Заступник голови Миргородської районної ради Олег Карабка доповідав по майновим питанням - стосовно передачі зі спільної власності у власність громад автомобілів та про продовження дії договору відповідального зберігання автомобіля з правом використання. Також на сесії депутати підтримали рішення про продовження договорів оренди приміщень районної ради, затвердили структуру та штатну чисельність виконавчого апарату ради, присвоїли черговий ранг посадової особи місцевого самоврядування голові райради, звернулися до Кабміну щодо забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги в інклюзивно-ресурсних центрах.

Детально зупинилися на напрямках роботи та затвердили районну комплексну Програму розвитку місцевого самоврядування на 2022-2024 роки.

Дев’ята сесія стала визначною ще й тому, що на ній затвердили символіку Миргородського району, а також – надали згоду на розміщення охоронної дошки «Пам’ятка архітектури місцевого значення» на приміщенні Миргородської районної ради за адресою вул. Гоголя, 120. Даний статус закріплений у Наказі Міністерства культури України від 25 лютого 2020 року №1062. Відповідно до нього держава взяла на державний облік та під охорону пам’ятку архітектури, яка відігравала вирішальне значення для здійснення місцевого самоврядування Миргородського краю від часу своєї побудови у 1912 році й дотепер. По завершенню сесії депутати оглянули охоронну дошку на фасаді приміщення райради та збагатилися знаннями про те, яку багату та цікаву історію має адміністративне приміщення у центральній садибі району.

Ольга ОШЕКА,

консультант голови Миргородської районної ради

з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ

 

Фото - Ольга Устименко, ІЦ "Миргородщина"

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора