У громадах Миргородщини відбулися меморіальні заходи до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 12:54
Кількість переглядів: 422

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ № 945/2006 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом України 10 листопада 2006 року.

Дата 14 грудня обрана не випадково, адже саме у цей день було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Цього дня у громадах Миргородщини відбулися заходи, на яких вшанували ліквідаторів катастрофи, героїв, які своєю жертовністю у боротьбі з радіаційним лихом пожертвували власним здоров’ям та життям. У хвилині тиші біля пам’ятних знаків згадали земляків, які не дожили до цього дня. У Сквері чорнобильської слави, що у Миргороді, відбулося покладання квітів до пам’ятника ліквідаторам, в якому взяли участь голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА, голова Миргородської РДА Віктор ІВАНЕНКО, секретар Миргородської міської ради Олександр ГУРЖІЙ, голова Ради ветеранів Людмила Пащенко, учасники спілки чорнобильців та громадськість.

До меморіальних заходів у центрі Лохвицької громади долучився заступник голови Миргородської районної ради Олег Карабка.

«Адресую подяку нашим землякам, ліквідаторам чорнобильського лиха, серед яких пожежники, медичні працівники, будівельники… Вони далекого 1986-го зупиняли розбурхану стихію некерованої ядерної реакції та зробили неоціненний внесок у подолання наслідків катастрофи.» - відзначила голова Миргородської районної ради Наталія ГИРКА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора