Провели нараду на базі КНП «Гадяцька міська центральна лікарня»

Дата: 10.12.2021 16:05
Кількість переглядів: 488

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка ініціювала нараду з головами громад гадяцького краю щодо стану надання медичних послуг закладами охорони здоров’я вторинного рівня. Відбулася вона 9 грудня на базі КНП «Гадяцька міська центральна лікарня». На нараді були присутні: голова Петрівсько-Роменської громади Валентина Бугайова, голова Великобудищанської громади Микола Шаблій, голова Краснолуцької громади Віктор Романенко, голова Лютенської громади Володимир Омельченко, заступник Сергіївського сільського голови Олег Дичок, перший заступник міського голови Гадяча, депутат Миргородської районної ради Геннадій Дроботя, а також адміністрація лікарні.

Директор КНП «Гадяцька МЦЛ» Олександр Шаповал презентував пристунім діяльність медичного закладу. Олександр Іванович зробив детальний аналіз діяльності медичного персоналу та наданих послуг пацієнтам за напрямками, спираючись на статистичні дані. Розповів, що лікарня обслуговує жителів шести громад гадяччини, а також – Зіньківської та Заводської громад. Загалом заклад надає послуги, передбачені 19-ма пакетами НСЗУ, здійснює діагностику та лікування у профільних відділеннях. Керівник лікарні провів екскурсію приймальним та іншими відділеннями. Всі разом оглянули капітально відремонтоване приміщення, перевірили забезпечення ліжок кисневими точками, адаптацію закладу для осіб з інвалідністю. Лікарня має у своєму оснащенні сучасну рентгенівську систему, новий апарат для вимірювання внутрішньоочного тиску, ендоскоп, та ще низку діагностичних приладів для вчасного виявлення хвороби та призначення терапії. Восени лікарня власним коштом придбала апарати три штучної вентиляції легень для лікування хворих на коронавірусну хворобу. За словами Олександра Шаповала, адміністрація докладає максимум зусиль до того аби зберегти здоров’я та життя кожного пацієнта. У період загострення коронавірусної хвороби одночасно на лікуванні перебувало максимально 170 хворих. Керівник лікарні говорить, засновник (а це Гадяцька міська рада) допомагає коштами, які використовують не лише на оплату енергоносіїв, а ще й на благоустрій прилеглої території.

Нагадаємо, у жовтні Гадяцька міська лікарня увійшла до топ-10 закладів вторинної медичної допомоги України. Першу всеукраїнську відзнаку на виставці у Міжнародному виставковому центрі в Києві отримав директор закладу Олександр Шаповал. Експерти оцінювали учасників зі всієї країни за трьома критеріями: фінансовий менеджмент, розвиток підприємства і клієнтський сервіс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора