Питання довкілля краю – у компетентності громадських інспекторів

Дата: 08.12.2021 17:39
Кількість переглядів: 562

8 грудня відбулася робоча зустріч голови Миргородської районної ради Наталії Гирки з керівником штабу громадських інспекторів з охорони довкілля при Державній екологічній інспекції Центрального округу Олегом Перепелицею.

У темі розмови прозвучало, що наразі в Полтавській області працює обласний штаб громадських інспекторів з охорони довкілля при ДЕІ. Його робота - розв'язання екологічних проблем регіону, зокрема виявлення фактів незаконної вирубки дерев та компенсація завданих матеріальних збитків громадам. На жаль, такі прикрі випадки трапляються досить часто і мають непоправні наслідки для екології. Громадські інспектори в межах своїх повноважень виявляють факти незаконної вирубки дерев і на підставі складених ними протоколів правоохоронні органи проводять розшукові дії, встановлюють винних у злочині проти довкілля та відкривають кримінальні провадження.

Тож у ході діалогу обговорили актуальні питання у сфері збереження та охорони довкілля, випадки браконьєрства та незаконних видалень зелених насаджень, які завдають збитків і мають непоправні наслідки для екології Миргородщини, а також - подальші перспективи співпраці з обласним штабом ГІОД. Адже питання збереження довкілля надзвичайно важливе для створення сприятливих умов існування в екосистемі і нинішнього, й наступних поколінь.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора