Робочий візит до Лохвицької громади

Дата: 30.11.2021 12:03
Кількість переглядів: 688

Фото без опису25 листопада голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, заступник голови райради Олег Карабка та перший заступник голови Миргородської РДА Віталій Дяківнич відвідали Лохвицьку громаду з робочим візитом.

У фокусі візиту – тема медицини, а саме надання медичних послуг вторинної ланки жителям громад лохвиччини. Тож аби й наступного року Лохвицька міська лікарня функціонувала злагоджено, працював повний цикл лікування пацієнтів, трьом громадам необхідно вже зараз планувати фінансовий кошик та партнерське дофінансування закладу. Зазначимо, що кошти на заробітну платню лікарському персоналу напряму виділяє Національна служба здоров’я України, а підтримка від громад необхідна для оплати енергоносіїв та утримання самого приміщення лікарні.

На зустрічі у кабінеті головного лікаря, депутата Миргородської районної ради Віктора Бурлея зібралися голови Заводської, Сенчанської та Лохвицької громад Віталій Сидоренко, Наталія Сліпухова та Віктор Радько, разом з депутатом Полтавської обласної ради Миколою Бондарем та головним лікарем  КНП «Лохвицький ЦПМСД» Миколою Лисенком говорили про конструктивне вирішення даного питання. Надали необхідні фінансові розрахунки та обговорили прогнози на найближчий період. Сторони шукали конструктивні шляхи партнерських відносин у плані фінансової підтримки вторинної ланки медицини.

Також цього дня керівники районної влади оглянули приміщення лікарні, ознайомилися із матеріально-технічним забезпеченням та переліком послуг, які можна отримати у закладі. Віктор Васильович зазначив, що дякуючи підтримці депутатського корпусу районної ради восьмого скликання на сесії було виділено понад 6 мільйонів гривень на придбання необхідної діагностичної апаратури в лікарню.

«Тема медицини у всіх громадах Миргородщини знаходиться під особливим контролем районної влади, адже наслідки адміністративно-територіальної реформи не повинні впливати на якість надання медичних послуг 200-тисячному населенню Миргородського району. Приміщення Лохвицької лікарні мене дуже приємно вразило. Відчувається і багаторічний досвід керівника, депутата районної ради Віктора Бурлея, і його надзвичайно відповідальне ставлення до виконання своїх обов’язків.» - підсумувала зустріч голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.

Наостанок робочої поїздки відвідали Лохвицьку гімназію №1. Оглянули приміщення, харчоблок, котельню. Варто відзначили, що колектив навчального закладу бере активну участь у конкурсах за різними напрямками. Так, за минулі роки завдяки низці перемог вдалося залучити фінансову підтримку з обласного бюджету на модернізацію їдальні, придбання сучасного кухонного обладнання, облаштування спортивної зали та спортмайданчиків під відкритим небом. Цього року у гімназії запустили нову котельню та перейшли на альтернативні види палива. А це, у свою чергу, свідчить про акценти на енергоефективності та зменшенні забруднення навколишнього середовища.

Ольга ОШЕКА,

консультант голови Миргородської районної ради

з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора