Визначено громади, які перемогли в обласному конкурсі проєктів розвитку

Дата: 24.11.2021 17:24
Кількість переглядів: 447

23 листопада у Полтаві відбулося засідання ради обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області, заснованого обласною радою з метою підвищення спроможності органів місцевого самоврядування Полтавщини у розв’язанні актуальних питань розвитку територій, поширення досвіду реалізації проєктів-переможців конкурсу.

У засіданні, яке вів голова обласної ради, голова ради конкурсу Олександр Біленький, взяли участь члени ради конкурсу: перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови обласної ради Лілія Руроєва, голови постійних комісій обласної ради: Лариса Босенко, Олександр Алексюк; директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Павло Кропивка, заступник керівника апарату – керуючий справами обласної ради Тетяна Паутова, начальник відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олеся Дроботенко, також члени експертної групи: депутатка обласної ради Яніна Барибіна та Олексій Северин; депутатка обласної ради Оксана Винниченко, представники органів місцевого самоврядування області – авторів проєктів.

Яніна Барибіна поінформувала раду конкурсу про результати роботи експертної групи, яка перевірила проєкти на відповідність Положенню про конкурс та Методичним рекомендаціям, висловила зауваження та пропозиції щодо доопрацювання окремих проєктів.

Потому відбулася презентація 37 проєктних ініціатив місцевого розвитку, поданих на конкурс у 2021 році. Так, у межах І категорії було розглянуто 36 проєктів, розроблених сільськими, селищними та міськими радами (обсяг фінансування з обласного бюджету – до 600 тис. грн) та 1 проект II категорії – міжмуніципального співробітництва – (обсяг фінансування з обласного бюджету – до 800 тис грн). Більшість проєктів стосується організації надання послуг населенню. Також представлені проєкти з поліпшення екологічної інфраструктури, розвитку туристичної та спортивної інфраструктур.

За результатами обговорення та голосування, рада конкурсу визначила переможцями 36 проєктів, які будуть реалізовані у наступному році на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

Голова обласної ради Олександр Біленький, вітаючи переможців, наголосив, що наступного року умови конкурсу будуть змінені, аби до підсумкового етапу допускалися лише найсильніші та найраціональніші проєкти. Також він зауважив, що для представників громад будуть проведені семінари. На його думку, це сприятиме розширенню тем проєктів і наповнюватиме їх інноваційністю. Біленький додав, що наступного року планується започаткувати конкурс на звання «Кращий менеджер громадських бюджетів. Полтавщина» і закликав представників громад долучатися до ініціатив обласної ради.

З проєктами-переможцями обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області 2021 року можна ознайомитися ТУТ. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора