У Миргороді встановлять пам’ятні дошки воїнам-інтернаціоналістам

Дата: 12.11.2021 13:01
Кількість переглядів: 607

Таку тему порушували на спільній нараді, яка відбулася 11 листопада у залі Миргородської районної ради. Захід ініціювала та провела голова Миргородської райради Наталія Гирка.

У числі запрошених - учасники Миргородської міської спілки ветеранів Афганістану, голови Комишнянської, Великосорочинської, Ромоданівської громад Володимир Харченко, Олександр Тищицький, Олександр Верещака, секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій, заступник голови Миргородської РДА Віталій Дяківнич.

На початку наради Наталія Олексіївна зазначила: «До мене звернулися учасники Миргородської спілки ветеранів Афганістану із проханням про зустріч керівництва усіх трьох громад, які входили до колишнього Миргородського району. Спілчани мають ініціативу встановити меморіальні дошки біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, що знаходиться у Миргороді в Сквері Слави та нанести на дошки прізвища загиблих воїнів, які проживали чи поховані на території Комишнянської , Великосорочинської, Ромоданівської та Миргородської громад. Знаю, яку клопітку роботу постійно ведуть учасники спілки, вони не оминають увагою жодного учасника бойових дій та родини загиблих бійців, тому їхню ініціативу повністю підтримую. Наше завдання як керівників районної гілки влади – координувати роботу у цьому напрямку.»

На початку зібрання присутні вшанували загиблих героїв Афганської війни хвилиною мовчання. Потому слово мав заступник голови Миргородської міської спілки ветеранів Афганістану Сергій Солоха. Сергій Леонідович проінформував присутніх про те, що з метою належного вшанування пам’яті учасників війни в Афганістані вони мають намір доповнити архітектурний ансамбль пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам меморіальними дошками. Вже є розроблений ескіз меморіальних дощок, він погоджений відповідними службами. Наразі у списку загиблих героїв Афганської війни нараховується більше 60 прізвищ, проте ці списки ретельно перевіряються та уточнюються. Також до відома присутніх він довів кошторисну вартість запланованих робіт.

Далі у ході діалогу керівники громад погодилися взяти на себе зобов’язання співфінансування даного проекту, оскільки в усіх куточках Миргородщини свято бережуть пам'ять про загиблих героїв війни.

У свою чергу, заступник голови Миргородської РДА Віталій Дяківнич розповів про те, що за зразком Полтавської ОДА найближчим часом при адміністрації буде створена консультативна рада, у полі зору якої перебуватиме зокрема і соціальний захист такої категорії населення як учасники бойових дій на території інших держав.

Учасники війни в Афганістані були й залишаються у пам’яті солдатами, котрі належно виконали свій військовий обов’язок. Крізь роки вони пронесли дух бойового братерства, беруть активну участь у громадському житті та захищають кордони України на Сході нашої держави.

Ольга Ошека,

консультант голови Миргородської районної ради з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора