Громади Великобагачанського краю підписали Меморандум щодо фінансової підтримки лікарні

Дата: 11.11.2021 14:04
Кількість переглядів: 620

10 листопада у Великій Багачці відбулася зустріч, на якій обговорювали питання щодо партнерства територіальних громад краю у питанні фінансової підтримки КНП «Великобагачанська центральна лікарня» на 2022 рік.

Зустріч відбулася за участі голови Миргородської районної ради Наталії Гирки, першого заступника голови Миргородської РДА Віталія Дяківнича, Великобагачанського селищного голови Сергія Горбаня, голови Білоцерківської сільської ради Івана Лещенка, секретаря Гоголівської селищної ради Людмили Писаренко, заступника головного лікаря КНП «Великобагачанська центральна лікарня» Світлани Боженко, а також секретаря Великобагачанської селищної ради Ольги Чернухи та начальника фінансового відділу виконавчого комітету селищної ради Тамари Борблик.

У результаті адміністративно-територіальної реформи Великобагачанська ЦРЛ, яка забезпечувала надання медичних послуг вторинного рівня жителям колишнього Великобагачанського району, згідно вимог законодавства передана у власність та на утримання Великобагачанської селищної ради. Але заклад продовжує надавати медичні послуги всім жителям колишнього району, включаючи і жителів Білоцерківської та Гоголівської територіальних громад, а от весь тягар фінансово-матеріального утримання припав виключно на долю правонаступника – Великобагачанську селищну раду. Як наслідок, виникли складнощі з належним фінансуванням медичного закладу. З метою надання якісних медичних послуг та збереження медичного закладу, сторони домовилися про партнерство в питанні фінансової підтримки КНП «Великобагачанська центральна лікарня» про що і підписали Меморандум. Згідно Меморандуму громади домовилися про створення робочої групи із числа фахівців громад та КНП «Великобагачанська центральна лікарня» для підготовки договору про співробітництво по спільному фінансуванню (утриманню) медичного закладу на 2022 рік та підготовку місцевих програм та відповідних рішень місцевих рад з даного питання. Отже, питання фінансової підтримки лікарні буде розглянуто на сесіях місцевих рад. В разі прийняття позитивних рішень, кошти в 2022 році будуть направлені виключно на потреби КНП «Великобагачанська центральна лікарня» для оплати комунальних послуг та енергоносіїв, а також на виплату пенсій та допомоги 4 працівникам – сестрам медичним інфекційного відділення та рентген лаборанту.

Медичний заклад надав розрахунок потреби в коштах, з яким депутати можуть ознайомитися при обговоренні питання.

Представники громад також звернулися до працівників КНП «Великобагачанська центральна лікарня» щодо питання надання якісних медичних послуг жителям всіх громад, які утворилися на території колишнього району.


Повідомляють на сторінці Великобагачанської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора