У Миргороді відбулися урочистості до Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці

Дата: 14.10.2021 19:27
Кількість переглядів: 723

 14 жовтня у Миргороді відбулися урочистості з нагоди Дня захисника та захисниці України, Дня Українського козацтва, річниці створення Української Повстанської Армії та Покрови пресвятої Богородиці. Розпочали захід із церемонії покладання квітів до підніжжя пам'ятника українським козакам, у якій взяли участь голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, голова Миргородської РДА Віктор Іваненко, міський голова Миргорода Сергій Соломаха. 

Традиційно у сквері Козацької Слави зібралися представники військовослужбовці,  правоохоронці, козаки та громадськість. У пам'ятному місці присутні згадали земляків, які віддали життя за краще майбутнє, подякували тим, хто захищає честь, гідність і незалежність нашої держави, помолилися за мир в Україні. 

Полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятника загиблим козакам, до пам'ятного знаку загиблим воїнам АТО, що  у сквері Слави, та до Меморіальних дошок.

Під час урочистого заходу захисникам та захисницям нашої громади було вручено Почесні грамоти  Полтавської обласної та Миргородської міської і районної рад. Рішенням 10 сесії Миргородської міської ради  від 10.09.2021 року Віктору Городніченку, який цієї весни загину на російсько-українській війні, було присвоєно звання "Почесний громадянин міста Миргород" (посмертно). Відповідне посвідчення та нагрудний знак дружині загиблого Тетяні Городніченко передав міський голова Сергій Соломаха.

Продовжився захід патріотичними виступами  рою "Соколята" Миргородської школи №5 та вихованців позашкільних гуртків. Вишиту ікону Покров Пресвятої Богородиці передала миргородським козакам майстриня Ірина Завертайло.  Цей оберіг розмістять у церкві Козацького стану, який облаштовують за ініціативи РКТ «Миргородський Полк Українського Козацтва коша ім. Миколи Міхновського».

Завершився тематичний захід молитвою. Настоятель Церкви Всіх Святих отець Богдан разом із учасниками урочистостей помолилися Пресвятій Богородиці, щоб вона взяла під своє покровительство усіх людей,  за те, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини, і щоб у нашій Україні запанував довгоочікуваний мир!  


За інформацією офіційного сайту Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора