Вдруге у Миргороді відбувся фестиваль "Місто миру єднає друзів"

Дата: 21.09.2021 15:03
Кількість переглядів: 338

До дня міста, яке миргородці цьогоріч святкували 18 та 19 вересня, відбувся Міжнародний фестиваль національних культур "Місто миру єднає друзів", повідомляють на сайті Миргородської міської ради.

Представники 30 національностей привітали Миргород з Днем народження та поділилися частинкою своєї культури та колориту на заході, що відбувся на центральній площі. Дипломатично, колоритно, сонячно, творчо і смачно - так пройшов другий Міжнародний фестиваль етнічних культур, якому передувала офіційна зустріч з делегатами.

За "круглим столом" представники офіційної зустрічі, яка відбулася у залі засідань міської ради, порушили актуальні загальнонаціональні питання щодо відновлення миру та проживання нацменшин в Україні, подальшу культурну співпрацю у рамках міжнародного фестивалю національних культур "Місто миру єднає друзів", який прописався на миргородській землі. Представляли Миргородську районну раду на зустрічі депутат Миргородської районної ради восьмого скликання Камандар Байрамов та консультант голови Миргородської районної ради з питань внутрішньої політики та комунікації Ольга Ошека. Вона подякувала організаторам - Азербайджанському культурному центру імені Мусліма Магомаєва (Гурбан Аббасов та Наталія Кудряшова) та Миргородській міській Раді за всебічну підтримку національних культур, популяризацію їх духовної і культурної спадщини та вручила подяки. 

На центральній площі після цього урочисто відкрили фестиваль та почалися народні гуляння. Зі сцени учасників та гостей фестивалю привітали: Миргородський міський голова Сергій Соломаха, Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова, голова Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва Гурбан Аббасов, заступник директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Інна Шерстюк та представники національних меншин. "Миргород -  духовне серце України" - поправу можна так назвати наше місто, в якому вільно проживають та приїжджають на відпочинок представники різних національностей. Міжнародний  фестиваль національних культур "Місто миру єднає друзів", який через нетривалу перерву через пандемію  коронавірусу, знову  вирував у Миргороді - яскраве тому свідчення," – лунало зі сцени під час урочистого відкриття.

Фестивальна програма вражала різноманітністю та креативом. Учасники презентували свою культуру та творчість, проводили дегустації національних страв та майстер-класи з національного прикладного мистецтва та  спорту. Через пісні і танці колективи різних національностей передавали самобутність кожної нації. Свято проходило  в форматі народних гулянь: працювали дитячі атракціони, розігрували лотереї, фотографувалися біля цікавих фотозон, нагороджували переможців  різних конкурсів, а також насолоджувалися концертною програмою від аматорів сцени Миргорода, підспівували спеціальному гостю свята, заслуженому артисту України Андрію Князю. 


Фото - прес-служба Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора