Акценти засідання восьмої сесії Миргородської районної ради

Дата: 17.09.2021 18:37
Кількість переглядів: 470

17 вересня відбулося засідання Президії та восьмої сесії, які провела голова Миргородської районної ради Наталія Гирка. У роботі пленарного засідання сесії взяли участь 24 депутати, голова Миргородської райдержадміністрації Віктор Іваненко.

На початку засідання сесії заслухали інформацію про стан дотримання законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Миргородської окружної прокуратури від керівника закладу Сергія Шикунова. Далі – одноголосно ухвалили низку рішень: «Про внесення змін до показників районного бюджету Миргородського району на 2021 рік», «Про прогноз бюджету Миргородського району на 2022 -2024 роки», «Про передачу дебіторської і кредиторської заборгованості територіальним громадам Миргородського району по програмі „Власний дім”», по яким доповідала начальник відділу фінансів Миргородської РДА Марина Синяговська. У ході роботи депутати підтримали внесення змін до програми забезпечення виконання Миргородською районною державною адміністрацією делегованих їй районною радою повноважень та програми підтримки і розвитку місцевого самоврядування, забезпечення діяльності депутатів та зміцнення іміджу Миргородського району на 2021 рік.

Начальник управління соціального захисту Миргородської РДА Людмила Горобець інформувала про організацію роботи в районі щодо призначення житлових субсидій на опалювальний період 2021-2022 років та про соціальний захист учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та членів їх сімей, постраждалих учасникам Революції Гідності, членам сімей загиблих учасників АТО та осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які мешкають на території району. Відповідні проекти рішень були підтримані депутатами також одноголосно. Далі народні обранці ухвалили низку рішень, що стосувалися земельних питань, а саме:  «Про завершення об'єднання населених пунктів: с. Фуглі, с. Запорожці, с. Мокрії», «Про погодження створення комплексної пам'ятки природи місцевого значення „Стефанівщина”», «Про погодження зміни меж та розширення ландшафтного заказника місцевого значення „Байраківський”», «Про погодження створення ландшафтного заказника місцевого значення «Тухівський».

Депутатським корпусом затвердили порядок проведення конкурсу на розроблення символіки Миргородського району, підтримали вступ Миргородської районної ради до Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, внесли зміни до штатного розпису районної ради. Підтримали звернення до Кабінету Міністрів України, Державного агентства водних ресурсів України, міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Народного депутата України О.Кулініча, Полтавської обласної ради, Полтавської ОДА щодо відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану річки Хорол, а також звернення до Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

На комісіях, Президії та пленарному засіданні сесії депутати працювали злагоджено та конструктивно, що підтверджує їхню фаховість та відповідальність у виконанні покладених на них повноважень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора