Навчалися депутати Миргородської районної ради

Дата: 08.09.2021 12:23
Кількість переглядів: 1242

Фаховість, відповідальність та відкритість – невід’ємний набір якостей депутатів місцевих рад. Адже саме від їхньої роботи залежить якість прийнятих рішень та успішний розвиток громад.

На підвищення рівня роботи рад, отримання знань про повноваження, права та обов’язки депутатів задля успішної нормотворчої діяльності і прийняття суспільно важливих рішень був спрямований обласний семінар у рамках проекту «Школа місцевого самоврядування Полтавської обласної асоціації», що відбувся 7 вересня для депутатів Миргородської районної ради восьмого скликання.   

На відкритті заходу голова Миргородської районної ради Наталія Гирка зазначила: «Дуже важливо отримати необхідну інформацію про питання, що виникають у депутатів у процесі виконання їх повноважень. Тому до плану семінару включили надзвичайно актуальні теми, які будуть корисними і для новообраних депутатів, і для досвічених.»

Протягом дня запрошені фахівці зупинилися детально та ключових темах. Так, заступниця виконавчого директора Асоціації Анна Кондратьєва розповіла про правову систему місцевого самоврядування в Україні, роль місцевої ради та статут територіальної громади у сучасній практиці. Також у цьому контексті розглянули компетентності депутатів місцевих рад, а саме: проєктне управління, механізми громадських бюджетів у процесах розвитку громад, політичну культуру та депутатську етику.

Про правовий статус депутата, його права та обов’язки, імперативний мандат, форми та інструменти ефективної роботи депутата, роботу у постійних комісіях, у підготовці та проведенні пленарних засідань, а також про конфлікт інтересів розповіла депутатка Полтавської міської ради, голова громадської організації «Нова Полтава» Юлія  Городчаніна.

Із власного багаторічного досвіду про дієві інструменти взаємодії та комунікації депутатів із громадськістю, стратегічні комунікації депутата та його команди розповів Доктор наук з державного управління, професор, Академік-засновник і Президент ГО «Академія публічного управління» Вячеслав Писаренко.

Семінар відбувся у приміщенні Миргородського краєзнавчого музею імені Опанаса Сластьона, тож по завершенню для депутатів організували тематичну екскурсію експозиційними залами закладу із понад 100—річною історією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора