У Миргороді вшанували захисників України

Дата: 29.08.2021 20:02
Кількість переглядів: 551

29 серпня біля пам’ятного каменя воїнам АТО/ООС у Сквері Слави Миргорода відбувся тематичний захід до Дня пам’яті захисників України за участі радника голови Миргородської районної ради Євгенії Усатової, керівника апарату Миргородської РДА Віталія Хоменка, секретаря Миргородської міської ради Олександра Гуржія, учасників відокремленого підрозділу громадської організації “Всеукраїнська спілка учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій” в м. Миргород, депутатів та численної громадськості.

Учасники заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували наших славних героїв-земляків, життя яких обірвалося внаслідок збройної агресії.

Зазначимо, що до Дня пам'яті захисників України в усіх громадах Миргородщини відбулися заходи, на яких вшанували земляків, які віддали життя за мир на Україні. Світла та вічна пам'ять нашим Героям!

ДОВІДКОВО: у 2019 році Президент України підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам'яті захисників України з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули під час війни на сході України, відстоюючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Сонях став символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора