Патріотичний автопробіг шляхами Гоголя

Дата: 24.08.2021 08:17
Кількість переглядів: 510

23 серпня, у День державного прапора України, відбувся автопробіг гоголівськими місцями Миргородщини
Учасники автопробігу стартували від Національного музею-заповідника М.Гоголя у Шишацькій громаді, далі рушили через Шишаки до Великих Сорочинців, де поклали квіти до пам’ятників біля меморіального музею Гоголя та у центрі громади. Фіналізували маршрут у Миргороді біля славнозвісної миргородської калюжі. Зустрічали гостей консультант голови Миргородської районної ради Ольга Ошека та керівник апарату Миргородської РДА Віталій Хоменко.


Організаторка заходу, керівниця Національного музею-заповідника М. Гоголю Лідія Єнко зазначила: «Патріотичний автопробіг гоголівськими місцями відбувся вперше. Ми мали на меті об’єднати жителів Миргородщини туристичним маршрутом, де жив і творив Микола Васильович». Захід пообіцяли зробити традиційним. 


Консультант голови Миргородської районної ради Ольга Ошека відмітила високий рівень організації заходу та його унікальність: «Миргородщину називають краєм Гоголя. Направду, лише тільки у Миргороді його ім’я носить головна вулиця, навчальний заклад, санаторій, музичний фестиваль. Микола Васильович зустрічає гостей на залізничному вокзалі, чатує на туристів біля славнозвісної Миргородської калюжі, у місті є алея гоголівських героїв. Сьогодні автопробіг поєднав гоголівські місця на карті великої Миргородщини, які знаходяться на території трьох громад - Шишацької, Великосорочинської та Миргородської.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора