Сергіївська громада ділилася успішним досвідом

Дата: 18.08.2021 13:03
Кількість переглядів: 645

17 серпня у Сергіївській сільській територіальній громаді відбулася робоча зустріч із колегами сусідньої Чернігівщини. У складі делегації народний депутат України, представник команди депутатської групи «Довіра» Борис Приходько, депутат Чернігівської обласної ради Віталій Лічман, перший заступник голови Прилуцької РДА Володимир Чернов, керівники Варвинської, Ічнянської, Ладанської, Малодівицької, Парафіївської, Талалаївської, Яблунівської, Сухополов’янської громад.

На зустріч завітали голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, голови Великобудищанської та Лохвицької громад Миргородського району Микола Шаблій та Віктор Радько, депутат Полтавської обласної ради Олександр Сухань.

Голова Сергіївської громади Ігор Лідовий презентував напрацювання громади, якій нещодавно виповнилося 5 років. Насьогодні Ігор Григорович констатував факт перевиконання бюджету за перше півріччя на 230 відсотків та розповідав про успішні практики у різних галузях. До здобутків він відносить зокрема ефективне використання земель, ремонт доріг, надання медичних, освітніх та соціальних послуг, вуличне освітлення, будівництво водогонів, налагоджену систему вивозу твердих побутових відходів. Основні напрямки зафіксовані у Стратегії розвитку громади, що затверджена до 2027 року.  

Розповів очільник громади про місцеві програми, які допомагають налагодити співпрацю між бізнесом, владою та громадою. Мова йшла про програму підтримки підприємництва, програму підтримки агропромислового комплексу, програму забезпечення дітей молодшого шкільного віку молоком та хлібобулочними виробами від місцевих виробників.

Акцентують увагу у Сергіївці і на розвитку культури. Залучивши додаткову фінансову підтримку іноземних донорів, за останні роки значно оновили центр культури та дозвілля, перетворили його на простір для змістовного дозвілля жителів громади різного віку.  

В успішності Сергіївської громади гості переконалися на власні очі – відвідали об’єкти місцевого виробництва - «Сергіївську пекарню» та «Сергіївську сироварню», а також Будинок громади, у якому знаходиться ЦНАП, центр надання соціальних послуг, поліцейська станція, центр культури та дозвілля, сільська бібліотека, КП «Сергіївське».

«Ми пишаємося тим, що серед усіх 17-ти громад Миргородського району є невеликі за кількістю населення, але з таким потужним досвідом успішних проектів. Сергіївська громада є прикладом ефективної та злагодженої роботи», - відзначила голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.

 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора