Робочий візит до Лютенської громади

Дата: 13.08.2021 13:48
Кількість переглядів: 1049

12 серпня голова Миргородської районної ради Наталія Гирка та голова Миргородської райдержадміністрації Віктор Іваненко відвідали Лютенську сільську громаду. Зустрілися із очільником Володимиром Омельченком. Проговорили ситуацію в громаді насьогодні та перспективи її розвитку. Детально зупинилися на проблемних питаннях.

У ході візиту оглянули приміщення Лютенської школи І-ІІІ ступенів, де навчається 230 дітей. Оглянули харчоблок, спортивну залу, навчальні класи початкової та середньої школи. У школі діє учнівське самоврядування, за програмою бюджету участі Полтавської області облаштована альтанка для проведення занять на свіжому повітрі. Варто зазначити, що насьогодні персонал навчального закладу на 80% вакцинований від коронавірусу. Це один із найвищих показників серед громад району.

На території школи облаштований меморіальний музей Олександра Засядька. Винахідник ракетних установок, відомий на увесь світ конструктор народився у Лютеньці понад 240 років тому. Про нього знають і пам’ятають вдячні нащадки.

Діє у Лютеньці амбулаторія загальної практики сімейної медицини, збудована за програмою Президента України «Велике будівництво». Окрім отримання спектру необхідних медичних послуг, на базі амбулаторії пацієнти можуть вакцинуватися від корона вірусної хвороби. Тут облаштований кабінет щеплень, а медичні працівники пройшли відповідне сертифіковане навчання.    

У Лисівці відвідали музей народного побуту, де зберігаються неповторні витвори українського народного мистецтва. Вишиті рушники, автентичний одяг та прикраси, елементи побуту зберігають унікальну енергетику та мистецьку душу нашого народу.

Ще одна туристична точка на карті Лютенської громади – Музей-аптека, який знаходиться у Рашівці. Музей розташований у старовинному будинку, має три виставкові зали. У закладі представлено більше сотні експонатів, за якими можна відслідкувати історію розвитку аптекарської справи в Рашівці від 1892 року.

Наостанок представники районної гілки влади відвідали місцеву станцію пожежної охорони, яка обслуговує жителів прилеглих сіл громади та має завдання гасити пожежі, надавати допомогу людям унаслідок ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійних лих.

ДОВІДКОВО: Лютенська сільська громада створена у 2020 році, об’єднала в собі населені пункти 4 сільських рад. Насьогодні налічує 5,5 тисяч жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора