Обговорили стан вакцинації у Миргородському районі на соціальній комісії

Дата: 09.08.2021 17:00
Кількість переглядів: 1744

Враховуючи можливе збільшення кількості захворювань на Covid-19, що прогнозується із настанням очікуваної четвертої хвилі пандемії в Полтавській області і в Миргородському районі, органи влади вживають максимальних зусиль по запобіганню негативних наслідків як для здоров’я населення, так і для соціально-економічного становища району. Єдиним способом уникнути захворювання або зменшити тяжкість перебігу хвороби є своєчасна вакцинація жителів.

Тож саме про стан вакцинації у громадах Миргородського району говорили на розширеному засіданні комісії Миргородської районної ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, материнства та дитинства, яке відбулося 9 серпня.

На засіданні були присутні: голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, голова Миргородської РДА Віктор Іваненко, голова депутатської комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, материнства та дитинства Олександр Фошин та заступник директора департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Юрій Курилко. А також представники галузі освіти та соціального захисту від Сенчанської, Білоцерківської, Гоголівської, Шишацької, Миргородської, Петрівсько-Роменської, Гадяцької, Великобагачанської, Краснолуцької, Великосорочинської, Ромоданівської та Комишнянської громад.

Зі слів голови комісії Олександра Фошина, при посиленні карантину уникнути закриття шкіл і дошкільних закладів буде можливо лише тоді, коли понад 80% персоналу попередньо будуть вакциновані проти коронавірусу. Ця норма визначена Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 (зі змінами від 29.07.2021). Наразі такого високого показника немає у жодній громаді.

У свою чергу Юрій Курилко детально розповів присутнім про особливості розповсюдження нового штаму вірусу, перебіг хвороби та можливі ускладнення. Зокрема акцентував увагу на тому, що не варто зволікати із вакцинацією, аби бути захищеним уже зараз.

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка наголосила, що необхідно злагоджено спрацювати на місцях у кожній громаді великого району та донести достовірну інформацію до кожного жителя про те, що вакцинація – це доступний спосіб убезпечити себе та своє найближче оточення від зараження.

За словами голови Миргородської РДА Віктора Іваненка, вакцинуватися можна у пунктах вакцинації та навіть без відриву від роботи - на підприємствах, скориставшись послугою мобільної бригади. 

Насьогодні відсоток вакцинованих працівників освіти у громадах Миргородського району коливається від 20 і до 71, у галузі соціального захисту – від 25 до 50 відсотків. Цей показник прогнозовано буде збільшуватися, адже бажаючі вакцинуватися є, запевнили представники громад.

Зустріч відбулася у форматі діалогу. Наостанок учасники зібрання отримали відповіді від фахівців на низку питань. Розглянувши стан вакцинації працівників закладів освіти та соціальних установ, комісія констатувала, що кількість вакцинованих педагогічних працівників недостатня, як наслідок – освітні заклади не зможуть працювати в разі запровадження режиму „жовтої” або „червоної” зони карантину.

А також одноголосно затвердила рекомендації:

1. Звернутися до виконавчих органів територіальних громад Миргородського району із рекомендацією взяти під неухильний контроль проведення вакцинації організованих груп населення, зокрема персоналу освітніх та соціальних закладів, для досягнення 80% порогу щеплених. Це дасть змогу не закривати заклади при посиленні карантину.

2. Сприяти проведенню постійної інформаційної кампанії як працівниками центрів первинної медичної допомоги так і керівниками освітньої галузі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора