Робочий візит у Великобудищанську громаду

Дата: 06.08.2021 15:39
Кількість переглядів: 693

Тривають робочі візити очільників районної влади до громад Миргородського району. 5-го серпня голова Миргородської районної ради Наталія Гирка та голова Миргородської райдержадміністрації Віктор Іваненко відвідали Великобудищанську сільську територіальну громаду.

Першочергово зустрілися із керівником громади Миколою Шаблієм, проговорили найбільш болючі для громади питання. Звісно, для переважної більшості сільських громад у пріоритеті залишається надання медичних та освітніх послуг жителям громади, забезпечення транспортного сполучення між населеними пунктами та інші. Тож враховуючи вирішення нагальних питань, окреслили план співпраці громади та районної влади на найближчу перспективу. У рамках діалогу із радником голови Миргородської районної ради Михайлом Коркішком обговорити стан виконання рішень, які були прийняті депутатами районної ради на сесії.

У селі Мартинівка зустрілися із депутатом Полтавської обласної ради Олександром Суханем. Разом оглянули школу та амбулаторію, які знаходяться в одному приміщенні. У поле зору також потрапила школа, яка є опорною в громаді – Веприцький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. Сергія Васюти.

У ході візиту оглянули Свято-Покровську церкву у селі Плішивець, яка є єдиним в Україні мурованим дев’ятибанним храмом, що зберігся до нашого часу. А також пам’ятку архітектури Національного значення – Садибний будинок поміщика Масюкова.

Довідково: Великобудищанська громада була створена у 2019 році. Налічує вона 20 населених пунктів та майже 7 700 осіб.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора