Депутати Миргородської районної ради відвідали ПрАТ "Миргородкурорт"

Дата: 14.07.2021 14:46
Кількість переглядів: 848

Фото без описуНовоутворений Миргородський район знаходиться у самому серці України та має чимало приводів для гордості – особистості, громади, природні скарби, підприємства. Головним бюджетоутворюючим підприємством центру великого району  є ПрАТ «Миргородкурорт»  на чолі з генеральним директором, заслуженим лікарем України, кандидатом медичних наук Олександром Гавловським.

По завершенню інтенсивної роботи під час пленарного засідання 7 сесії Миргородської районної ради Наталія Гирка запропонувала депутатському корпусу ознайомитися із  санаторно-курортним комплексом, який називають Перлиною України, українська Швейцарією, раєм земним, українським  Єрусалимом.      

Досягнення колективу оздоровниці неодноразово відзначалися на державному рівні. «Миргородкурорт» отримав перемогу в Національному рейтингу «Лідер товарів і послуг України», отримав нагороду «Золотий знак якості товарів і послуг України», «Висока конкурентоспроможність», звання «Кращий лікувально-оздоровчий заклад» і «Флагман сучасної медицини». Неодноразово в Україні визнавався «Підприємством року». А 17 жовтня 2013 року на сесії Генеральної Асамблеї Всесвітньої Федерації Водолікування і Кліматолікування (FEMTEC) в Греції курорт «Миргород» отримав вищу нагороду міжнародного співтовариства фахівців курортної справи – звання «Кращого курорту світу».

Провідний менеджер з реклами та зв’язків з громадськістю «Миргородкурорту» Олександр Гринь  гостинно зустрів поважних гостей біля Миргородської калюжі і провів незабутню пізнавальну екскурсію. Медичний директор ПрАТ «Миргородкурорт» Наталія Бутенко ознайомила депутатів з визначними  досягненнями курорту, запросила  неодмінно оздоровитися. Ніна Величко,  завідувачка функціонально-діагностичного відділення курортної поліклініки, показала процедурні кабінети, унікальну апаратуру діагностики і лікування усього організму –  магнітотерапія, оротерапія, баротерапія, ударно-хвильова терапія,   кріосауна, солярій і інші  процедури, які відновлюють здоров’я, красу та молодість. Лікар-терапевт бальнеогрязелікарні Валентина Візяк  вразила демонстрацією унікальних ванн, грязевих процедур. Бальнеогрязелікарня курорту, яка неодноразово визнавалася кращою в Україні, пропонує гостям більше 100 видів процедур і щодня надає їх понад чотири тисячі. Тут можна отримати максимальний ефект від водолікування не лише приймаючи найрізноманітніші ванни, але й отримуючи процедури у високотехнологічних ванних комплексах «Кара», «Аквамеден», «Цариця сходу», «Купава» та інших. Тут широко використовуються гідролазерні методики. Важливе місце серед пропонованих процедур займає багатофункціональний лікувальний басейн, який пропонує можливості гідромасажу, каскадного водоспаду, зустрічної хвилі і джакузі. Саме тут використовують унікальну методику пасивного вертикального витягнення хребта за допомогою швейцарських поясів «Айрекс». На особливу увагу заслуговує гінекологічне відділення бальнеогрязелікарні.

Продегустували депутати у бюветі і  головне багатство Миргородської оздоровниці – королеву мінеральних вод, цілющу Миргородську воду, яка  по  складу схожа, а за деякими лікувальними властивостями корисніша, ніж води всесвітньо відомих німецьких курортів Баден-Бадена і Аахена. Разом з унікальними лікувальними грязями з місцевого родовища, її застосовують для ефективного лікування хвороб шлунково-кишкового тракту, як потужний профілактичний засіб для запобігання порушенням мінерального обміну і для комплексного оздоровлення усього організму.

Вразили сучасні корпуси санаторіїв з прекрасними кімнатами, багато з яких є зразками стильного дизайну,  басейн під відкритим небом, музичний фонтан, дизайнерські клумби.

 «Миргородкурорт» – потужний лікувально-діагностичний комплекс, який об’єднує кілька санаторіїв.  Санаторій «Березовий гай» спеціалізується на лікуванні хвороб, пов’язаних з порушеннями обміну речовин, захворюваннях щитовидної залози і лікуванні цукрового діабету. У санаторії «Миргород» успішно лікують хронічні хвороби шлунку, печінки, жовчних шляхів і підшлункової залози. Санаторій спеціалізується на реабілітації учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, хворих після інсультів, травм голови і операцій на судинах мозку. У санаторії «Полтава» проводиться реабілітація хворих після операцій на шлунку і жовчному міхурі, реабілітація хворих на гіпертонію, після інфарктів міокарду та, що зараз особливо актуально, після хірургічних операцій на серці і судинах. Санаторій «Хорол» спеціалізується на реабілітації і оздоровленні вагітних жінок, лікуванні хвороб жіночих статевих органів, в тому числі реабілітації у підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах.  

На курорті працює 66 лікарів, з них вісім – заслужені лікарі України, три кандидати медичних наук, 43 мають вищу кваліфікаційну категорію. 45 – займаються науково-практичною діяльністю і добре відомі у науковому світі своїми дослідницькими роботами, активно співпрацюють з науково-дослідними центрами в Україні і за кордоном.

Сьогодні «Миргородкурорт» є лідером і по темпах розвитку, і по створенню нових реабілітаційних відділень. Відкритий цілий ряд нових реабілітаційних відділень, придбано новітнє устаткування, впроваджена значна кількість нових лікувальних методик. Якщо раніше курорт більше знали як оздоровницю гастроентерологічного профілю, то сьогодні більше двадцяти профільних і реабілітаційних відділень курорту забезпечують комплексне оздоровлення усього організму, яке дає значне і тривале покращання здоров’я.

Депутати, які проживають у Полтаві,  Лохвиці, Гадячі, Шишаках,  Великій Багачці, переконалися в тому, що  курорт «Миргород» – європейський  курорт, який вражає мальовничою  природою, привітністю високопрофесійного колективу оздоровниці,  а ще універсальний сучасний лікувально-діагностичний комплекс, який об’єднує більше 300 видів процедур і досліджень за допомогою  найсучаснішого обладнання кращих світових виробників і ефективних методик, які дозволяють проводити комплексне оздоровлення усього організму відпочивальникам  із більш ніж 30 країн світу.


 Ольга Устименко

ІЦ "Миргородщина"

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора