Відбулася сьома сесія Миргородської районної ради

Дата: 10.07.2021 13:24
Кількість переглядів: 703

У п’ятницю, 9 липня, відбулося засідання Президії та чергової сьомої сесії Миргородської районної ради восьмого скликання, які провела голова райради Наталія Гирка. На пленарному засіданні сесії депутати проголосували за 24 проєкти рішень порядку денного.

Про стан правопорядку в Миргородському районі за перше півріччя 2021 року проінформував керівник Миргородського районного відділу поліції ГУНП Полтавщини Андрій Тюков. У своєму виступі він навів статистичні дані про криміногенну обстановку у територіальних громадах Миргородщини, зазначив на необхідності запровадження і розширення системи відеоспостереження за програмою «Безпечна громада» (єдиної локальної мережі, в яку будуть об'єднані всі камери зовнішнього відео нагляду) та розповів про співпрацю з органами влади, місцевого самоврядування і громадськістю. Акцентував увагу на тому, що криміногенна ситуація на території підпорядкування є контрольованою і має тенденцію до зменшення загальної кількості правопорушень та її окремих видів.

Далі депутати розглянути та підтримали низку фінансових питань, серед них: затвердження звіту про виконання районного бюджету за перше півріччя 2021 року, внесення змін до показників районного бюджету Миргородського району на 2021 рік, перерахування залишків коштів спеціального фонду до загального фонду районного бюджету Миргородського району та інші. Інформувала присутніх начальник відділу фінансів Миргородської РДА Марина Синяговська.

Одноголосно народні обранці проголосували за рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів сіл Великі Сорочинці, Остапівка, Онацьке та Верхня Будаківка Миргородського району. По цих питаннях доповідав начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури Віктор Завгородній.

Також депутати внесли зміни до рішень 29 позачергової сесії Миргородської районної ради сьомого скликання та до штатного розпису апарату районної ради, затвердили тимчасовий порядок використання прапорів та гербів на території Миргородського району, підтримали рішення про міжфракційну групу «Жінка.Мир.Безпека».

Наостанок ухвалили депутатські звернення до: Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо заходів посилення соціально - трудових гарантій медичних працівників та державної підтримки дітей медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусною хворобою (COVID-19); до жителів територіальних громад, суб’єктів господарювання та органів місцевого самоврядування Миргородського району щодо посилення захисту навколишнього середовища та покращення екологічного стану довкілля в районі; до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо прозорого перегляду тарифу на розподіл газу для ПрАТ «Гадячгаз»; до Верховної Ради України про невідкладне прийняття проєкту закону №5599 про запобігання загрозам національній безпеці та про ухвалення пакету законопроектів щодо малої приватизації №4572, 4573, 4574, 4575.

Загалом, спрацювали злагоджено та конструктивно. На засіданні були присутні депутати Полтавської обласної ради Олег Діденко та Оксана Винниченко.

ПРОТОКОЛ ПОІМЕННОГО ГОЛОСУВАННЯ ТУТ.

По завершенню сесії депутатам провели екскурсію закладами та територією ПрАТ «Миргородкурорт».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора