Робочий візит до Петрівсько-Роменської громади

Дата: 08.07.2021 08:25
Кількість переглядів: 556

7 липня голова Миргородської районної ради Наталія Гирка та голова Миргородської районної державної адміністрації Віктор Іваненко із робочим візитом відвідали Петрівсько – Роменську сільську територіальну громаду. У рамках візиту відбулася зустріч із сільським головою Валентиною Бугайовою та її заступником Вячеславом Титаренком.

У ході ділового спілкування Валентина Петрівна акцентувала увагу на питаннях, які потрібно вирішити у першу чергу: перекриття даху Петрівсько – Роменського ЗЗСО І – ІІІ ступенів та реконструкцію біологічних очисних споруд стічних вод с. Петрівка-Роменська.

Вона зазначила, що із екологічного фонду в 2020 році отримано 2000,00 тис. грн. та розпочато реалізацію проєкту «Реконструкція біологічних очисних споруд стічних вод с. Петрівка-Роменська Гадяцького району Полтавської області» - закуплено обладнання. У 2021 році до Департаменту екології та природних ресурсів сформовано та надано відповідний пакет документів для фінансування даного проєкту в поточному році.

Очільниця громади також розповіла, що з метою формування сприятливого інвестиційного клімату активізована робота по залученню позабюджетних коштів для соціально - економічного розвитку громади шляхом активної участі у відповідних конкурсах.

Однією з перших у Полтавській області Петрівсько - Роменська громада взяла участь в урядовому проєкті «Поліцейський офіцер громади», виконала всі умови та 20 жовтня 2020 року в селі Ручки відкрили Поліцейську станцію.

У грудні минулого року введенно в експлуатацію амбулаторію загальної практики сімейної медицини, що збудована за програмою «Велике будівництво».

Проект «Будівництво Пожежного депо «Центр громадської безпеки» у 2019 році став переможцем обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. Загальна сума освоєних коштів становить 1634,626 тис. грн., в тому числі кошти обласного бюджету – 800,00 тис. грн, кошти Сергіївської ТГ -380,00 тис.грн. У 2020 році громада теж стала переможцем цього ж конкурсу і в поточному році буде залучено з обласного бюджету кошти на реалізацію даного проєкту в сумі 800,00 тис.грн.

Завдяки обласному конкурсу проектів «Бюджет участі» та проведеній роботі відповідальних осіб в 2019 році громада стала переможцем 5-тьох проектів, які реалізовані в 2020 році.

Мешканці територіальної громади звикають ходити по освітлених вулицях, сучасних тротуарах. Звичайно, ремонт доріг є також одним із основних пріоритетів діяльності сільської ради. У цьому році, в рамках співфінансування із Службою місцевих доріг (50%:50%), вже проведено поточний ремонт дороги на відрізку між селами Ручки та Березова Лука. Загальна вартість цих робіт - 1,5 млн. грн.

Заступник сільського голови Вячеслав Титаренко розповів присутнім про діяльність структурних підрозділів сільської ради та комунальних підприємств, що забезпечують життєдіяльність громади.

Діє у громаді Фонд підтримки підприємництва Петрівсько - Роменської сільської ради. Він надає фінансову допомогу для розвитку власної справи.

Провівши зустріч, керівники районної влади оглянули амбулаторію загальної практики сімейної медицини, поспілкувалися із медичним персоналом. Відрадно те, що спеціалісти повністю забезпечені офісною та медичною технікою.

Потім відвідали біологічні очисні споруди стічних вод, зустрілися із керівництвом та працівником комунального господарства.

Директор Петрівсько – Роменського ЗЗСО І – ІІІ Світлана Білик розповіла про досягнення та проблеми навчального закладу. Присутні оглянули класи початкової ланки освіти, харчоблок.

На завершення обговорили питання подальшої співпраці територіальної громади і районної влади.


За матеріалами фейсбук-сторінки Миргородської РДА 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора