Обласне свято Купала відбулося у Гоголевому

Дата: 08.07.2021 08:02
Кількість переглядів: 417

6 липня у с. Гоголеве Миргородського району відбулося обласне свято «Купальські ігри на батьківщині Миколи Гоголя». Захід відвідали не лише жителі прилеглих сіл, а й гості з району та області.

Культурно-мистецький захід за підтримки Полтавської облдержадміністрації та обласної ради організували фахівці Департаменту культури і туризму ОДА та працівники Національного музею-заповідника Миколи Гоголя. Участь в обласному святі  «Купальські ігри на батьківщині Миколи Гоголя» взяли заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, голова Миргородської райдержадміністрації Віктор Іваненко.

У програмі дійства були: майстер-класи з плетіння вінків, стрибки через вогнище, виставка виробів народних умільців гоголівського краю. Частували відвідувачів українськими традиційними стравами, зокрема фірмовим кулішем із поросячим хвостом, качаною кашею, випічкою. Працювала «Пасіка рудого Панька».

Розважали присутніх артисти Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. Гоголя, обласного театру ляльок, гурти «Брат-кіндрат», «Dance-band». Для дітей облаштували ігрову зону з атракціонами, проводили цікаві конкурси та інші розваги.

На вечір розпалили багаття, через яке могли стрибати всі охочі, дівчата пускали вінки на воду. Також влаштували фаєр- та лазершоу.


Повідомляють на сайті Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора