У Києві відбулося Засідання Української Асоціації обласних та районних рад

Дата: 02.07.2021 18:22
Кількість переглядів: 549

Сьогодні у Києві відбулося засідання Зборів УАРОР на тему «Проблемні питання фінансового забезпечення районних рад». У засіданні взяла участь голова Миргородської районної ради Наталія Гирка.

Захід організовано за ініціативи голів районних рад та передбачав обговорення таких тем: стан функціонування та перспектив районних рад, їх фінансове забезпечення, експертний погляд на стан функціонування райрад та шляхи вирішення проблемних питань фінансового забезпечення районних рад.

До спілкування запросили очільників та керівників Офісу Президента, центральних органів виконавчої влади, парламентаріїв, експертів та відповідні міжнародні організації.

Як зазначив Президент Асоціації Сергій Чернов, ініціатива проведення Зборів виникла у керівників органів ОМС субрегіонального рівня у зв’язку із реалізацією Законів №907-ІХ та 1009-ІХ.

«Ці нормативно – правові акти значно обмежили джерела наповнення районних бюджетів, а також виключили районні ради з фінансової мережі отримання коштів із Державного бюджету України. У результаті районні ради не можуть повноцінно виконувати свої конституційні повноваження – надавати послуги громадянам, а більшість з них навіть не мають можливості утримувати свої апарати», - наголосив президент УАРОР Сергій Чернов.

Компетентні відповіді на проблемні питання надали представники Мінрегіону, Мінфіну та Голова профільного Комітету ВРУ Андрій Клочко. 

За результатами проведеного заходу буде напрацьована Резолюція.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора