Відбулася Координаційна рада з питань місцевого самоврядування

Дата: 14.06.2021 15:14
Кількість переглядів: 942

11 червня відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при Миргородській районній раді восьмого скликання. До її складу увійшло керівництво районної ради, райдержадміністрації та голови 17 громад Миргородського району.

На першому засіданні Координаційної ради підбили піврічні підсумки роботи райради та райдержадміністрації по виконанню заходів, які передбачає Закон №1009. Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка констатувала: «У новоувореному Миргородському районі реформування районних рад та районних державних адміністрацій виконані в повному обсязі. Жителі громад отримують усі необхідні адміністративні, медичні та соціальні послуги.»

Голова Миргородської РДА Віктор Іваненко зазначив, що здійснив робочі візити до більшості громад району, ознайомився із досягненнями, наявними ресурсами та окреслив проблематику. А також проінформував про шляхи міжмуніципальної співпраці між громадами району, познайомив із керівниками профільних відділів виконавчої влади.

Територіальні громади, утворившись, отримали низку повноважень, проте на всі потреби бюджету іноді не вистачає. У такому разі стає в нагоді проєктно-інвестиційна діяльність, яка дає змогу не лише застосувати додаткові кошти для реалізації проєктів, але ще й добре активізує жителів громади у прагненні до перемоги. Про громадські бюджети Полтавської обласної ради, а саме екологічні ініціативи, шкільний бюджет, бюджет участі та конкурс розвитку територіальних громад на засіданні Координаційної ради проінформувала заступник начальника відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту Полтавської обласної ради Олеся Дроботенко.

Земельне законодавство у 2021 році зазнало змін. Що саме змінилося та які наслідки за собою тягне цей процес для територіальних громад, розповіла помічник-консультант із земельних питань народного депутата Олега Кулініча, фахівець із понад 20-річним стажем Галина Мусієць. На цій темі спілкування пройшло у форматі діалогу, присутні ставили питання, належні до їх території відповідальності.

На першому засіданні Координаційної ради затвердили план роботи на 2021 рік, із яким попередньо ознайомилися всі члени ради. Проєкт плану підтримали одноголосно.

Начальник Миргородського міськвідділу Управління поліції охорони у Полтавській області,майор поліції Микола Філоненко проінформував присутніх про співпрацю поліції охорони із територіальними громадами.

Акцентувала увагу на шляхах комунікації між громадами Миргородського району консультант голови ради з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ Ольга Ошека. Розповіла про заходи на виконання «Програми підтримки і розвитку місцевого самоврядування, забезпечення діяльності депутатів та зміцнення іміджу Миргородського району на 2021 рік», яку депутати затвердили на 6 сесії. Насьогодні триває співпраця із друкованими виданнями Лохвиці, Великої Багачки, Гадяча, Миргорода та Шишак; виготовляється інформаційний дайджест «Новини Миргородщини», наповнюється актуальною інформацією офіційний сайт Миргородської районної ради. Таким чином, використовуючи інтернет-, відеоплатформи та друковані ЗМІ, понад 200-тисячна когорта жителів Миргородщини тримає руку на пульсі подій регіону.

На завершення, учасники засідання відвідали територію ПрАТ «Миргородкурорт». Гості міста ознайомилися зі спектром послуг, який надають фахівці лікувально-оздоровчих закладів та високо оцінили благоустрій території курорту.

Ольга ОШЕКА,

консультант голови

Миргородської районної ради

з питань внутрішньої політики та комунікації зі ЗМІ


Фото - ІЦ "Миргородщина"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора