Робочий візит до Білоцерківської громади

Дата: 09.06.2021 16:53
Кількість переглядів: 719

У понеділок, 7 червня, відбувся робочий візит голови Миргородської районної ради Наталії Гирки та голови Миргородської РДА Віктора Іваненка до Білоцерківської сільської громади.  

Керівники районної влади зустрілися з очільником громади Іваном Лещенком, депутатом Полтавської обласної ради Віктором Кордубаном та обговорили найбільш проблемні питання. Нині у громаді гостро стоїть питання створення опорних шкіл та оптимізації мережі закладів освіти. Цей крок дасть можливість у подальшому залучати на такі заклади кошти державної субвенції, брати участь у програмах розвитку. З іншого боку, оптимізація дозволить спрямувати зекономлені бюджетні кошти на інші важливі напрямки, до прикладу, на медичну галузь, чи ремонт доріг. У Білоцерківській громаді діє 9 шкіл, проте які з них будуть відповідати вимогам та стануть опорними – наразі визначаються. У фокусі – перспектива реконструкції приміщень під навчальні заклади такого типу та підвіз дітей із прилеглих населених пунктів. Візуалізацію проекту реконструкції школи з добудовою у центрі громади вже мають, зазначає Іван Лещенко.

Далі у рамках візиту оглянули приміщення центру надання адміністративних послуг та амбулаторії первинної медицини, які знаходяться в одній будівлі. За кошти громади у попередні роки ЦНАП капітально відремонтували. У форматі «відкритого простору» фахівці центру кожного дня надають необхідний жителям громади спектр адмінпослуг.

Працює у Білоцерківській громаді сучасна медична амбулаторія, нині там тривають ремонтні роботи та завозять оснащення, тож уже найближчим часом умови для отримання медичних послуг значно покращаться. Якість виконання ремонтних робіт – під контролем керівництва громади, адже комфорт жителів – на першому місці, говорить депутат Полтавської обласної ради Віктор Кордубан.

Найбільшими бюджетоутворюючими підприємствами громади є ПП «Білоцерківська агропромислова група» та ТОВ «Білагро», надають вони не лише левову частку робочих місць, а ще й фінансову підтримку низки проектів із благоустрою та осучаснення території громади.

Нагадаємо, Білоцерківська громада утворилася однією з перших на Полтавщині, у 2015 році. Мешкає у громаді близько 6 тисяч жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора