Робочий візит керівників районної влади до Великосорочинської громади

Дата: 27.05.2021 09:13
Кількість переглядів: 1479

Фото без описуЩоби краще познайомитися із громадою, вивчити її проблемні питання та окреслити перспективи, голова Миргородської районної ради Наталія Гирка та голова Миргородської райдержадміністрації Віктор Іваненко 26 травня відвідали Великосорочинську громаду. 


Зустрілися із сільським головою Олександром Тищицьким. Акцентували увагу перш за все на тих питаннях, які необхідно першочергово вирішити. Тема медицини, освіти та стану доріг турбує більшість жителів, тому й питань виникає багато. Оскільки за результатами першого кварталу громада має перевиконання бюджету, наразі вирішують куди спрямувати кошти.

Належне медичне обслуговування жителі громади отримують, проте розглядають можливість створення у громаді власного центру первинної медико-санітарної допомоги. 

Вже найближчим часом запланували створити опорний заклад освіти на базі однієї зі шкіл, адже це дасть можливість у перспективі залучити додаткове державне фінансування на зміцнення матеріально-технічної бази, на енергоефективні заходи, та харчування дітей.

Готуються у громаді і до проведення вже традиційного Національного Сорочинського ярмарку, який цьогоріч відбудеться з 17 по 22 серпня. Тому вже зараз активно шукають шляхи завершення ремонту дорожнього покриття у центрі Великих Сорочинців та на проблемних ділянках між населеними пунктами та за їх межами.

Відрадно, що громада є активною у залученні грантових коштів та участі у конкурсах. Наразі подали проект на конкурс екологічних ініціатив Полтавської обласної ради, а також уже впроваджують проекти за результатами конкурсу «Громада своїми руками» .

Керівники районної влади у рамках візиту відвідали Великосорочинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та поспілкувалися із директором Петром Бороховичем, оглянули територію, навчальні класи та спортивну залу. До слова, у школі навчається 300 дітей, для 66-ти організований підвіз новим шкільним автобусом. 

Великосорочинська сільська територіальна громада налічує 7,5 тисяч жителів та має великий потенціал для розвитку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора