Цього року за кошти ДФРР на Полтавщині реалізують 7 проєктів

Дата: 25.05.2021 14:53
Кількість переглядів: 306

24 травня на апаратній нараді в Полтавській облдержадміністрації обговорили стан будівництва об’єктів, що фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку.

Як повідомила заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Олена Онупко у 2021 році за підтримки ДФРР в області реалізовуватимуть 7 проєктів. Загальна сума фінансування становить 118,8 мільйонів гривень. 

Загалом цього року у рамках проекту буде здійснюватися реконструкція Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру, реконструкція з добудовою будівлі рентгено-діагностичного кабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру, будівництво басейну в Миргороді, реконструкція спортивного залу з добудовою побутових приміщень Демидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, реставрація Полтавської обласної філармонії, реконструкція нежитлового приміщення під музей у Більську, реконструкція будівлі дитячого садка під цех по первинній обробці та переробці молока в селі Васильки Лохвицької територіальної громади.

Олена Онупко поінформувала присутніх про реалізацію кожного проєкту.

Зокрема, реконструкція Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру здійснюватиметься протягом трьох років. На 2021 рік із ДФРР виділено 20 мільйонів гривень, з обласного бюджету – 20 мільйонів. Перше надходження коштів ДФРР заплановане на серпень цього року. Наразі оголошено тендерні процедури, розкриття пропозицій відбудеться 15 червня.

Проєкт з реконструкції рентгено-діагностичного кабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру теж розрахований на 3 роки. Фінансування в 2021 році з ДФРР – 22,  8 млн грн, з місцевого бюджету – 10 млн грн. Перше надходження коштів заплановане на серпень 2021 року. Наразі на об’єкті ведуться роботи з перенесення мереж.

Олена Онупко зазначила, що на будівництві басейну в Миргороді ведуться роботи з облаштування фундаменту. Фінансування з ДФРР– 7, 2 млн грн. Бюджет Мигрогодської гомади виділив 1,2 млн гн. Додатково планується субвенція соцекономрозвитку близько 20 млн.грн. Уже спрямовано 2 мільйони з першого траншу.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов на реалізацію даного проєкту планують залучити державну субвенцію (близько 30 млн грн.). І загалом в 2021 році планують освоїти близько 50 млн грн.

За словами Олени Онупко, цього року мають завершити два об’єкти – реконструкцію спортивного залу Демидівської ЗОШ І-ІІІ та реставрацію Полтавської обласної філармонії.

Будівельна готовність спортивного залу Демидівської ЗОШ – 85%. Ведуться внутрішні роботи. Загалом із ДФРР виділено 4,8 млн грн. Обласну філармонію планують відкрити у серпні до Дня незалежності України. Проєкт за кошти ДФФР реалізують перший рік. Фінансування в 2021 році з ДФРР – 45 млн. грн. З обласного бюджету – 13 млн. грн. Наразі з ДФРР надійшли 1,5 млн грн. З обласного бюджету використано 1,8 млн грн.

Також за кошти ДФРР буде реконструйовано нежитлового приміщення під музей у Більську. Проєкт планують реалізувати протягом 2-х років. У 2021 році з ДФРР виділено 10 млн грн.. З обласного бюджету – 2 млн грн. Наразі з ДФРР надійшло 3 млн грн. Нині тривають демонтажні роботи на об’єкті.

Останній об’єкт – реконструкція будівлі дитячого садка під цех по первинній обробці та переробці молока в селі Васильки Лохвицької територіальної громади. Кошти ДФРР складають 9 млн грн. Бюджет Лохвицької громади – 3,8 млн грн. Нині готуються документи для оголошення тендеру. 


За матеріалами сайту Полтавської ОДА 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора