Опрацювали зміни в земельному законодавстві

Дата: 21.05.2021 09:43
Кількість переглядів: 616

20 травня відбувся виїзний семінар з актуальних питань щодо законодавчих змін для представників територіальних громад Миргородського району, який провели фахівці Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту будівництва, містобудування і архітектури Полтавської облдержадміністрації.

У заході взяли участь голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, голова Миргородської райдержадміністрації Віктор  Іваненко, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов, заступник  директора Департаменту – начальник  Управління містобудування Департаменту будівництва, містобудування і архітектури облдержадміністрації Ірина Особік.

У ході наради директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов презентував Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року за наступними напрямками: розвиток тваринництва та бджільництва, садівництво та ягідництво, технічне переоснащення, підтримка інвестиційної діяльності, кредитування фермерських господарств. Ознайомили також із напрямками, які отримають державну підтримку АПК у 2021 році, серед них часткова компенсація вартості с/г техніки, фінансова підтримка заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів, фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства, фінансова підтримка розвитку фермерських господарств, державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, державна підтримка розвитку картоплярства, державна підтримка зрошення. Також був презентований Порядок викупу земельних ділянок фермерами, розроблений Міністерством аграрної політики України спільно з іншими міністерствами та Держгеокадастром.

Заступник директора Департаменту – начальник Управління містобудування Департаменту будівництва, містобудування і архітектури облдержадміністрації Ірина Особік детально зупинилася на розгляді питання «Про нові підходи в розробленні містобудівної та земельної документацій відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель». Разом із присутніми опрацювали новий вид містобудівної документації - Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади, розглянули питання про уповноважені органи містобудування та архітектури громад та створення та ведення містобудівного кадастру.


За матеріалами сайту Миргородської РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора