20 травня - День вишиванки

Дата: 20.05.2021 15:01
Кількість переглядів: 593

Традиційний вишитий одяг – це унікальний код українського етносу, в якому зашифровані обереги та знаки. Ми носимо його із задоволенням на свята, та прикрашаємо ним свої будні.

День вишиванки – свято відносно молоде, проте вже стало улюбленим народним. Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України. Свято вишиванки припадає на третій четвер травня, воно не має  прив'язки до жодного державного чи релігійного. Має на меті зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Колектив Миргородської районної ради доєднався до відзначення Дня вишиванки.  

З нагоди свята бажаємо, щоб на білому полотні української історії розквітали лише яскраві на насичені квіти злагоди, миру та добробуту!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора