У Миргороді і Тбілісі вшанували пам’ять грузинського поета Давида Гурамішвілі

Дата: 17.05.2021 15:41
Кількість переглядів: 593

В урочистостях по вшануванню пам'яті грузинського класика взяли участь представники Посольства України в Грузії, міської влади, Полтавської торгово-промислової палати, грузинської діаспори в Україні. Спільний захід, ініційований Посольством України Грузії, відбувався через платформу zoom, тож учасники спілкувалися та бачили, що відбувається синхронно у Миргороді та у Тбілісі. 

 У рамках заходу, присявченому річниці від дня народження Давида Гурамішвілі, гості оглянули музей грузинського класика, з цікавістю послухали про його історію, поклали квіти до підніжжя пам'ятника, що поблизу музею та побували на могилі поета, яка є пам'яткою історії Національного значення. Миргородські митці декламували вірші поета, перекладені українською мовою, читали власну поезію. Художня імпровізація викликала щире захоплення та оплески гостей. Грузинська діаспора дякувала миргородцям за збереження пам'яті про видатного поета, сина грузинського народу. Від Миргородської громади слова вітання висловив виконуючий обов'язки міського голови Олександр Острянин. Президент Полтавської обласної торгово-промислової палати Володимир Борисенко повідомив, що є домовленість з Посольством про переклад на грузинську мову всіх туристичних маршрутів і буклетів та заходів по вшануванню класика грузинської літератури.

Поштовхом до проведення саме такого  заходу став візит полтавців до колоритної Грузії та пропозиція від Падзвичайного і Повноважного Посла України в Грузії Ігоря Долгова, розповіла начальник відділу інновацій та розвитку Полтавської обласної торгово-промислової палати Валентина Вождаєнко.

Проведення таких зустрічей  вкотре наочно демонструє розширення і зміцнення українсько-грузинських культурно-мистецьких зв’язків. А Миргородський музей Давида Гурамішвілі вже 52 роки з великою відповідальністю виконує свою головну і почесну місію – знайомить з життям і творчістю видатного грузинського поета 18 ст., класика грузинської літератури Д.Гурамішвілі, для якого наш край став другою домівкою і міцем вічного спочинку, розповіла директорка музею Тетяна Діденко.


Джерело - офіційний сайт Миргородської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора