Біля пішохідних переходів у Шишаках встановили фігури юних школяриків

Дата: 06.05.2021 17:45
Кількість переглядів: 308

Елементи вулично-шляхового обладнання встановили біля нерегульованих пішохідних переходів навпроти Шишацького обласного ліцею та Шишацької загальноосвітньої школи імені В.І. Вернадського. Їх мета - привертати увагу юних пішоходів та автомобілістів до безпеки дорожнього руху.

У Шишаках це перша та нині єдина інсталяція юних пішоходів, які збираються переходити дорогу. На Полтавщині схожі макети є тільки у Великій Багачці, проте там їх виготовили з бетону.

Ідея встановлення фігур школярів поруч з пішохідними переходами належить місцевим поліцейським. Планували придбати готові фігури, проте зваживши на ряд аргументів, врешті виготовили їх із дерева, розфарбували та покрили лаком. До робіт залучили місцевих майстрів деревообробної справи та художницю. Фігур наразі дві: хлопчика розмістили біля школи, а дівчинку - перед ліцеєм.

Нововведення сприйняли позитивно і керівники освітніх закладів, і школярі. Тож після устаткування дерев’яних фігур, ювенальні поліцейські та працівники групи реагування патрульної поліції організували для школярів експрес-лекторій та практикум: доповнили розмітку графічними написами "Зніми навушники".


Повідомляють на сайті https://shyshaky.blogspot.com/2021/05/blog-post_3.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора