На Полтавщині планують відремонтувати будівлі Лохвицького краєзнавчого та Чорнухинського літературно-меморіального музеїв, що носять ім"я Григорія Сковороди

Дата: 14.04.2021 16:32
Кількість переглядів: 351

На Полтавщині готуються до відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди. 13 квітня відбулося онлайн-засідання оргкомітету з підготовки та відзначення на державному рівні ювілею відомого філософа, повідомляють на сайті Полтавської ОДА. Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко, директор Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко, представники профільних департаментів та органів місцевого самоврядування.

300 років із дня народження Григорія Сковороди виповнюється 3 грудня 2022 року. Постановою Верховної ради України від 4 листопада 2020 року № 973-IX затверджено план заходів із відзначення на державному рівні цієї події. Зокрема, передбачено ремонт будівель культурно-історичного значення, пов’язаних з ім’ям відомого філософа. До їх переліку увійшли відразу два об’єкти Полтавської області: Лохвицький краєзнавчий музей імені Гр.Сковороди у Лохвиці Миргородського району та Чорнухинський літературно-меморіальний музей Гр.Сковороди в селищі Чорнухи Лубенського району.

«Ми почали відповідну організаційну кампанію з нагоди святкування 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди заздалегідь. Полтавщина у цьому контексті займає фактично основне місце, адже саме тут народився філософ. У нашому фокусі – два відповідні об’єкти у Чорнухах та Лохвиці. Вони включені до Постанови щодо відзначення цієї дати й на державному рівні їм буде приділено увагу. Наступного тижня плануємо здійснити виїзд у громади, безпосередньо на місця, щоб предметно ознайомитися з наявними потребами та узгодити подальші дії», – зауважила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора