У Гадячі висадили алею на честь ліквідації аварії на ЧАЕС

Дата: 14.04.2021 15:37
Кількість переглядів: 536

До 35-х роковин Чорнобильської трагедії у Гадячі в районі Гадяцького ліцею І-ІІІ ступенів №4 імені Лесі Українки висаджено алею на честь героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Повідомляють на сайті Гадяцької міської ради.

Ініціатором такої акції стало міське добровільне товариство ветеранів «Союз Чорнобиль». Спільними зусиллями вони висадили алею з 50 молодих дерев: 35 березок та 15 липок. Започатковано героїчну алею - 26 квітня 2001 року на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року, а сьогодні проведено роботи по відновленню цієї алеї.

«У нашій пам’яті і досі живуть спогади про ту чорну ніч 26 квітня, коли вибухнув четвертий енергоблок ЧАЕС. Це була одна із найжахливіших катастроф у світі, і ми повинні донести це до наступних поколінь заради того, щоб такі аварії більше не повторювалися на нашій землі. Деревця, посаджені сьогодні будуть нагадувати нашим нащадкам про цю трагічну подію. Ці саджанці будуть матеріалізацією нашої шани і пам’яті нашим колегам-ліквідаторам і постраждалим від аварії на ЧАЕС», - зазначають учасники акції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора