У Шишаках проводять реабілітацію хворих на covid-19

Дата: 02.04.2021 12:40
Кількість переглядів: 390

Фото без описуВідділення денного перебування "Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради" пропонує оздоровчі послуги людям, котрі перехворіли на COVID-19.

Після лікування пневмонії загалом і викликаної коронавірусною інфекцією зокрема організму людини потрібна комплексна реабілітація. COVID-пневмонії призводять до найбільш тяжких ускладнень. Коронавірус дуже пошкоджує легеневу тканину та через обмежений доступ кисню в організм руйнує інші органи: нирки, печінку, головний мозок, серце.

Постковідним хворим на базі відділення денного перебування у Комунальній установі "Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради" пропонуються послуги різних видів масажу, ЛФК, фізіотерапевтичні процедури. Враховуючи вікові особливості та стан організму, застосовуючи лікарські рекомендації, фахівці розробили кілька програм для людей: у віці і ослаблених; які перенесли COVID середньої тяжкості; здорових з профілактичною метою. Усі процедури виконуються за призначенням лікаря з урахуванням ступеня тяжкості перенесеного захворювання.

Процедури спрямовані на відновлення організму і підтримку фізичної працездатності, на підвищення імунітету, метаболізму легеневої системи, мають розсмоктуючий і дренажний ефект. Посилюють процеси регенерації, знімають інтоксикацію, розширюють судини, поліпшують кровообіг. Мають заспокійливу дію на нервову систему.

На отримання соціальних послуг з реабілітації  мають право громадяни похилого віку, особи з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), діти з інвалідністю, що частково втратили здатність до самообслуговування, та діти віком до трьох років, які належать до групи ризику, щодо отримання інвалідності, сім'ї, діти та молодь, які опинилися в складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщені особи, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, учасники АТО та їхні сім’ї.

Соціальні послуги надаються безкоштовно. Звертатися необхідно за адресою: смт. Шишаки вул. Солодовникова, 29.


 Повідомляють на сайті Шишацької громади http://shyshacka.gromada.org.ua/news/1617354597/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора