Відбулася позачергова сесія

Дата: 12.03.2021 20:16
Кількість переглядів: 663

12 березня відбулася п’ята позачергова сесія Миргородської районної ради, яку провела голова Наталія Гирка. На засіданні депутати розглянули 6 питань порядку денного, які стосувалися бюджету Миргородського району.

Передували засіданню сесії бюджетна комісія та засідання Президії, тож попередньо детально розглянувши кожен проєкт рішення, депутати райради дійшли згоди та на сесії всі рішення підтримали більшістю голосів.

Перше питання порядку денного «Про перерахування залишків коштів загального фонду, що утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках бюджетів ліквідованих районів» у минулому вже викликало хвилю обговорень, виконавчий апарат готував низку варіантів на засідання четвертої сесії, проте на цей раз депутати, які представляють інтереси територіальних громад, все ж дійшли згоди та поданий проект рішення на п’ятій сесії підтримали одноголосно. Відповідно до цього рішення, кошти частково спрямовуються на річне функціонування Миргородської районної ради, решта коштів – повертаються до бюджетів територіальних громад та мають цільове призначення – підтримка вторинної ланки медицини, адже в часи коронавірусу це є пріоритетним напрямком фінансування.

Наступне рішення регламентує зміни до показників районного бюджету Миргородського району на поточний рік, а саме – кошти у сумі 6 млн гривень спрямовуються на продовження реконструкції частини головного лікувального корпусу під відділення екстренної медичної допомоги КНП «Миргородська ЦРЛ». Медичний заклад є опорним та буде обслуговувати пацієнтів з усіх 17 громад Миргородського району.

Також на засіданні депутати підтримали рішення про перерахування залишків коштів спеціального фонду, що утворилися на рахунках відділу освіти, молоді, спорту та культури Шишацької РДА; про перерахування у 2021 році залишків коштів спецфонду Миргородського районного територіального центру соціального обслуговування; та про визнання безнадійною та списання повністю непогашеної заборгованості по районному бюджету Великобагачанського району.

Окремо народні обранці прийняли рішення направити звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Прем’єр-Міністра стосовно окреслення повноважень районних рад та приведення норм законодавства у відповідність до положень Конституції України.

У «різному» наголосили на тому, що спливають терміни подачі щорічної декларації про доходи.


Фото - ІЦ "Миргородщина"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора