Відбулося засідання робочої групи

Дата: 05.03.2021 15:38
Кількість переглядів: 558

Голова Миргородської районної ради Наталія Гирка 2 березня підписала розпорядження «Про створення робочої групи з питань аналізу проекту рішення районної ради по залишках коштів районних бюджетів ліквідованих районів», відповідно до нього вже 5 березня відбулося засідання.

До робочої групи  увійшли: голова та заступник голови районної ради, голови постійних депутатських комісій та голови фракцій політичних партій, представники виконавчого апарату ради, виконавчих органів, голови комісій з реорганізації райдержадміністрацій Миргородського району.  

Упродовж засідання, яке тривало кілька годин, присутні заслухали низку пропозицій по даному питанню від членів робочої групи, а також - роз’яснень від фахівців-фінансистів. Головний спеціаліст з юридичних питань  виконавчого апарату районної ради Валерій Толмачов аргументував наступне: компетенція і повноваження на будь-які дії з коштами бюджетів районів – це обов’язок виконавчих органів, якими є районні державні адміністрації та їх фінансові структури.  Лише вони мають розробити та представити на розгляд депутатського корпусу проєкт відповідного рішення, обґрунтувавши його належним чином.

«Питання перерахування коштів увійде до порядку денного чергового засідання сесії та буде вирішене виключно у законній площині, враховуючи пропозиції від громад», - зазначила Наталія Гирка.  

Щоби врахувати всі точки зору, дійти консенсусу між усіма сторонами діалогу, голова районної ради дала доручення райдержадміністраціям розробити програму для цільового спрямування бюджетних коштів на основі пропозицій від усіх 17-ти громад, які входять до Миргородського району. Зі змістом документу та додатками можна буде ознайомитися на офіційних інформаційних джерелах райради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора