25 лютого у м.Гадяч відбулися урочистості до 150-річчя Лесі Українки

Дата: 26.02.2021 20:01
Кількість переглядів: 384

Цьогоріч вся українська спільнота відзначає 150-річчя від дня народження відомої на увесь світ поетеси, перекладачки, фольклористки, культурної діячки Лесі Українки.

У день народження жінки, яка стала літературним символом нашої держави, 25 лютого, у місті Гадяч Миргородського району відбулися ювілейні заходи. У них взяла участь голова Миргородської районної ради Наталія Гирка. Перед початком урочистостей вшанували пам'ять поетеси покладанням квітів до пам’ятного знаку родини Драгоманових. Потому у кіноконцертному залі «Дружба» відбулися урочистості «Яскрися, ж квітко Драгоманівського роду!».

«Поезія Лесі Українки  – вічна, а внесок у розвиток культури – неоціненний. Нам з вами надзвичайно пощастило, бо саме українська земля дала всьому світові таку величну постать.» - відзначила Наталія Гирка.

В ході урочистостей почесною відзнакою «За вагомий внесок у розвиток району» за значний внесок у військово-патріотичне виховання молоді Миргородщини особистим прикладом мужності і героїзму при виконанні бойових операцій під час проведення антитерористичної операції на Сході України, активну громадську позицію та досягнення у розвитку місцевого самоврядування голова Миргородської районної ради Наталія Гирка нагородила депутата Миргородської районної ради восьмого скликання з м.Гадяч Володимира Доноса.


Фотозвіт - ІЦ "Миргородщина" 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора