Обговорили ключові аспекти передачі майна у власність територіальних громад

Дата: 29.12.2020 17:44
Кількість переглядів: 1407

29 грудня у Лохвиці під головуванням очільниці Миргородської районної ради Наталії Гирки відбулася робоча нарада. У ній взяли участь: голова Лохвицької РДА Тетяна Костенко, голова Лохвицької територіальної громади Віктор Радько, голова Заводської територіальної громади Віталій Сидоренко, заступник голови Сенчанської територіальної громади Юрій Батечко, радник голови Миргородської районної ради Михайло Коркішко, депутати Миргородської районної ради Володимир Севастьянов, Олександр Сілютін та Олександр Петренко, керуюча справами виконавчого апарату Лохвицької районної ради Оксана Литвиненко.

Основне питання на обговоренні — передача майна спільної власності до територіальних громад. Рішеннями другої та третьої сесії Миргородської районної ради, які відбулися у грудні, дано згоду на передачу низки об'єктів медицини, освіти та культури до комунальної власності Лохвицької, Сенчанської територіальних громад. Таке рішення обумовлене тим, що законодавець чітко передбачив терміни для цих процесів у перехідному періоді.

Та все ж є на території Лохвицького краю об'єкти, які все ще перебувають у спільній власності громад. До прикладу, на території Сенчанської ТГ знаходиться філія Лохвицького краєзнавчого музею ім Гр.Сковороди - “Меморіальний комплекс воїнам Південно-Західного фронту в урочищі “Шумейкове”. Наразі ведуться перемовини між громадами Лохвиці та Сенчі задля подальшого раціонального управління об'єктами та оформлення трудових відносин з працівниками.

Загалом, нарада пройшла у конструктивному руслі, а присутні на ній керівники акцентували увагу на тих завданнях, які важливо виконати в останні робочі дні року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора