Вирішувати соціально-важливі питання лише разом з громадою

Дата: 30.07.2019 16:44
Кількість переглядів: 1849

30 липня 2019 року  під головуванням виконуючого обов'язки голови районної ради Парфені М.В. відбулася нарада щодо питання збереження медичних лабораторій у населених пунктах району.

Проблема стала невідкладною після того, як на черговій 44 сесії районної ради 26 липня 2019 р. депутат районної ради Віташ М.С. озвучив інформацію про те, що керівництвом Миргородської ЦРЛ прийняте рішення про ліквідацію в селах лабораторій та звільнення лаборантів, демонтаж та вивезення медичного обладнання.

На нараді депутат Віташ М.С. висловив категоричну незгоду з такими діями керівників медичної галузі району, які можуть призвести до того, що сільські жителі будуть позбавлені можливості на місцях здавати необхідні для них аналізи, щоб швидко встановити діагнози захворювання та отримати належне лікування.

Його підтримав в.о. голови районної ради Парфеня М.В. та колеги – депутати Молочко В.В., Дадачко С.М., а також сільські голови Москаленко Л.В., Ошека В.І., Кобильченко О.І., Усата Н.І. та інші.

Своє бачення вирішення проблеми виклали в.о. голови РДА Фесенко В.А., начальник фінансового управління РДА Синяговська М.Б., радник голови районної ради Толмачов В.І. Пояснення з актуальної проблеми збереження в селах медичних лабораторій надав директор КНП «Миргородська ЦРЛ» Будний Я.В. та представники адміністрації ЦРЛ, а також керівники КНП «Миргородська ЦПМСД» Проценко Т.М. та Любич О.В.

Після тривалих дискусій учасники наради прийшли до згоди, що необхідно переглянути доцільність ліквідації медичних лабораторій в селах району, утриматись від звільнення лаборантів за умови, що сільські та селищні ради забезпечать фінансування наявних потреб лабораторій Миргородської ЦРЛ.

Підвівши підсумки наради Парфеня М.В. подякував її учасникам за активну позицію і висловлені конструктивні пропозиції щодо належного медичного  забезпечення сільських жителів.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора