Районна рада затвердила звіт про виконання районного бюджету за 2019 рік

Дата: 21.02.2020 16:29
Кількість переглядів: 813

На 49 сесії районної ради, яка відбулася 21 лютого 2020 року, розглянуто 28 питань.

Перед початком засідання голова районної ради Леонід ЯРИНИЧ вручив медаль "Мати-героїня" жительці с.Хомутець Оксані Волошиній, яка народила і виховала 5 дітей. Її також привітала директор школи - депутат районної ради Валентина АРШИНОВА і подякувала за виховання дітей.

Одним з головних питань порядку денного був звіт про виконання районного бюджету за 2019 рік. Після детального обговорення виступу начальника фінансового управління Марини СИНЯГОВСЬКОЇ депутати затвердили звіт. 

Також на сесії звітували керівники медичних комунальних неприбуткових підприємств про виконання фінансових планів у 2019 році, а відділом світи районної держадміністрації було представлено звіти про виконання районних програм з освіти та з фізичної культури. У ході роботи депутати затвердили звіти, а також зміни до ряду районних програм. 

Цікавим було питання щодо прийняття регуляторного акту - положення про надання платних послуг в закладах середньої освіти району. За ініціативою відділу освіти доповнено план прийняття регуляторних актів райрадою у 2020 році цим питанням, чим, фактично, розпочато багатоетапну процедуру прийняття рішення. Після остаточного прийняття регуляторного акту керівники закладів освіти матимуть змогу суттєво покращити організацію з харчування дітей та інших осіб в шкільних установах. Доповідач з даного питання, головний спеціаліст відділу освіти Володимир ДОРОГАНЬ, також відповів на ряд запитань депутата Олега ТУРБАБИ та інших депутатів щодо можливої оптимізації освітніх закладів. Активність та емоційність залу під час обговорення перспектив освітніх закладів показали, що це питання наразі є дуже чутливим для жителів району.

За поданням фракції ВО "Батьківщина" депутати підтримали звернення всеукраїнського штабу захисту української землі щодо впровадження земельної реформи. З відповідним зверненням виступив голова фракції Костянтин БОГДАНОВ.

В ході засідання депутати обговорили стан забезпечення стоматологічними послугами жителів міста та району. На прохання депутатів завідувач стоматологічною поліклінікою Валентин КОЗУЛІН надав інформацію про обслуговування пільгових категорій населення. За 8 місяців 2019 року прийнято 10205 пацієнтів, з яких 7532 (73,81%) - жителі міста, а 2673 (26,19%) - жителі району. У січні 2020 року прийнято 1260 пацієнтів, з яких 947 (75,2%) - жителі міста, а 277 (24,8%) - жителі району. 

Також рішенням сесії затверджено проєктну документацію з встановлення меж населених пунктів Шахворостівка та Деркачі, а також ряд інших питань.

Перед закриттям сесії голова районної ради Леонід ЯРИНИЧ нагадав депутатам про своєчасність подання щорічних декларацій та порекомендував користуватися пам'яткою декларанта, розробленою виконавчим апаратом, яка була вручена кожному учаснику засідання.

Андрій ЄМЕЦЬ

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора