Щодо ситуації у Великосорочинській ОТГ

Дата: 22.08.2019 16:20
Кількість переглядів: 1777

Виконавчий апарат Миргородської районної ради 20.08.2019 р. отримав повідомлення від Усатої Н.І. за №747/02-28 про припинення нею з 19.08.2019 р. виконання обов’язків сільського голови та секретаря Великосорочинської сільської ради (а отже керівника ОТГ), у зв’язку з тим, що сільська рада, як її роботодавець не реагує на подані нею звернення про звільнення по ст. 38 КЗпП України, п.5 ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  та не обирає нового керівника.

Фактично, виходячи з повідомлення Усатої Н.І. з 20.08.2019 р. ОТГ та сільська рада залишається некерованими.

Незважаючи на те, що Миргородська районна рада не є вищим органом управління щодо Великосорочинської ОТГ та її сільської ради і наші органи місцевого самоврядування взаємно не підконтрольні і не підзвітні між собою, депутатський корпус та виконавчий апарат районної ради, не втручаючись у самоврядні повноваження ОТГ та її сільської ради і враховуючи те, що ми живемо і функціонуємо на одній і тій же території – в Миргородському районі і бажаємо мати з Вами добросусідські, толерантні, конструктивні та ділові відносини в інтересах громад, які представляємо, керуючись виключно нормами ст. 140 Конституції України та ст.ст. 4,10,24,43,55,71,74-76 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пропонуємо Вам – депутатському корпусу та виконкому сільської ради, разом із її штатними працівниками безвідкладно вирішити питання по обранню т.в. очільника сільської ради і продовжувати працювати в інтересах і благо жителів ОТГ. В раді, якщо питання обрання очільника сільради не буде найближчим часом вирішене, фактично вся діяльність сільської ради припиниться: фінансування, соціальні заходи, виконання планів і програм тощо. Тому, що нікому буде підписувати всі необхідні документи.

Шановні колеги – депутати сільської ради! Вас обрала громада і Ви повинні діяти в її інтересах, а не в інтересах якихось третіх сторін. Саме із Вас, 22 нинішніх депутатів потрібно обрати секретаря сільради, який згідно чинного законодавства буде виконувати обов’язки сільського голови, до його обрання в порядку, визначеному законом. Іншого виходу із ситуації, яка у Вас склалася, немає. Сподіватися на довибори, перевибори можна, але це тривалий і складний процес і займе не один місяць. А життя продовжується і діяти необхідно негайно.

Вже сьогодні не менше як 1/3 депутатського складу сільради може ініціювати проведення екстреної позачергової сесії і почати вирішувати ваші нелегкі проблеми. Районна рада солідарна з Вами і підтримує Вас та бажає Вам успіхів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора