Олег Синєгубов обговорив нагальні питання з жителями Миргородського району

Дата: 16.07.2020 14:32
Кількість переглядів: 1000

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов з робочою поїздкою відвідав Миргородський район. Зустрівся з місцевою громадою Миргороду та селища Ромодан.

На зустріч прийшли жителі населених пунктів, представники громадських організацій, керівники медичних та освітніх закладів, аби розповісти чим живе район. Говорили про проблеми, які турбують людей та потребують вирішення. Серед нагальних – адмінреформа, медичне забезпечення, зруйновані дороги, земельні питання та пільгові перевезення учасників АТО/ООС, переробка та утилізація твердих побутових відходів.

Найбільше жителі Миргороду занепокоєні тим, які преференції отримає місто в результаті адмінреформи.

Відповідь очільника області однозначна – основні повноваження в тому числі й фінансові залишаться на місцях.

“Ви самі визначатимете пріоритети, куди витрачати гроші. Але водночас у громад буде й фінансова відповідальність. Є приклади, коли на кінець 2019 року на залишках місцевих громад було 1 мільярд гривень. Це говорить, що десь кошти не були використані ефективно. Гроші мали реалізувати в будівництво, ремонт доріг”, – сказав Олег Синєгубов.

Як з’ясувалося, ще одна проблема, що турбує громаду – доля місцевої районної лікарні. Комунальне некомерційне підприємство “Миргородська центральна районна лікарня” визначена опорною. За словами керівника області, її не планують закривати, як це вважають місцеві жителі, а навпаки буть розвивати. Заклад ввійшов до програми Президента “Велике будівництво”. І до кінця року тут мають відкрити нове приймальне відділення.

“Нині тривають перемовини з міською владою щодо виготовлення проєкту та проєктно-кошториної документації. Держава фінансуватиме придбання медичного обладнання. І якби в держави була позиція закривати лікарні, то ніякого б фінансування не було. Також за кошти державного бюджету профінансують частину будівельних робіт, виділено близько 7 млн грн”, – сказав Олег Синєоубов.

Наступне питання стосувалося ремонту доріг та руйнування їх важковаговиками. Голова ОДА зауважив, що хоча нині Полтавщина за всю історію має найбільший дорожній фонд, але зрозуміло цих грошей не вистачить відремонтувати всі дороги. Влада працює над тим, щоб залучити додаткові кошти. Голова впевнений, що це вдасться зробити.

Зустрівся Олег Синєгубов з учасниками АТО/ООС. Зверталися до голови з питаннями відведення земельних ділянок під будівництво, пільгове перевезення, реабілітація військових. Серед проблемних – створення громадських формувань для охорони громадського порядку державного кордону. Як зазначили учасники зустрічі, голови ОТГ готові працювати, але фінансово не потягнуть.

“Ми маємо прийняти окрему програму, яка фінансуватиметься обласним бюджетом. Її затвердять на профільних комісіях. Готові обговорювати це питання з депутатами”, – сказав Олег Синєгубов.

Також він зауважив, що через карантин не відбувалися зустрічі з учасниками АТО. Тож нині влада готова їх відновити.

Перший заступник голови асоціації фермерів Полтавщини Віктор Галич вислови думку, створити координаційну раду для вирішення нагальних питань сільгоспвиробників та постійної співпраці з владою в кожному районі. Очільник підтримав пропозицію та запропонував створити її при РДА.

У селі Ромодан серед нагальних – добудова спортивного залу в місцевій школі. Одне з найболючіших питань соціальної сфери – це відсутність спортивного залу. Позиція очільника області – цей довгобуд потрібно завершити до кінця року.

Також громаду турбує те, що в селі немає дитячого лікаря й дітей змушені возити до Миргороду.

“Поставлю завдання профільному департаменту зайнятися цим питанням. І спільними зусиллями ми його вирішимо. Однак від вас має бути зворотній зв’язок. Чи готова громада запропонувати належні умови лікарю. Необхідно застосовувати механізми зацікавлення молодих спеціалістів, забезпечити їх житлом, робити заявки у медичні навчальні заклади області та оприлюднювати інформацію про вакансії лікарів”, – сказав Олег Синєгубов.

А ще в селі потрібен полігон для твердих побутових відходів.

“Важливо, щоб в Полтавській області був сміттєпереробний завод. Інвестори є, вони готові вкладатися в будівництво. Але одна з проблем, яка найчастіше зустрічається, – спротив місцевого населення через те, що їх роками лякали загрозою погіршення екології. Але є досвід будівництва сміттєпереробних заводів в Європі, і ми проводитимемо роз’яснювальну роботу серед населення”, – сказав Олег Синєгубов.

Очільник області доручив профільному Департаменту вивчити деталі та опрацювати документи щодо відповідного сміттєзвалища в селі.

Джерело: https://np.pl.ua/2020/07/oleh-syniehubov-obhovoryv-nahal-ni-pytannia-z-zhyteliamy-myrhorods-koho-rayonu/


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора