Для кого нові райони: міфи та реалії нового адмінтерустрою в Україні

Дата: 13.08.2020 13:52
Кількість переглядів: 1369

 17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів». Тепер в Україні 136 районів, а старі 490 районів парламент ліквідував. Це рішення підтримали 238 народних депутатів. Постановою визначено, що межі районів встановлюються за зовнішньою межею територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району. 

Райони створюються для організації ефективної системи виконавчої влади – ключова теза розмови про міфи та реальність нового адміністративно-територіального устрою України перед черговими виборами 2020.

Чому бути центром району престижно для громад та які негативи стоять для них за таким статусом? Яка методика була основою поділу громад на райони? Чи можна буде змінити межі районів після виборів та які ризики несе така можливість? Це ще ряд питань, на які отримали відповіді учасники відкритого діалогу з місцевим самоврядуванням та громадськістю “Міфи та реалії нового адмінтерустрою в Україні”. Перейти до статті...

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора