Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні!

Дата: 20.02.2019 13:47
Кількість переглядів: 922

Цього дня, 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників.

Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». В цей же день вже після 22-ї години Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності. 11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні». І тепер щорічно 20-го лютого ми вшановуємо пам'ять героїв, які віддали своє життя , захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Сьогодні на урочистому мітингу, присвяченому цій сумній даті, миргородська громада висловила слова вдячності полеглим за їх подвиг. Делегація від районної влади поклала квіти до мемоморіальної дошки на честь Героям Небесної Сотні.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора