Звіт відділу освіти РДА про виконання програми розвитку фізичної культури

Дата: 22.02.2020 12:14
Кількість переглядів: 1008

Звіт про стан виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту Миргородського району на 2016-2020 роки за 2019 рік 

На виконання державних та обласної програми у галузі фізичної культури і спорту згідно рішення  четвертої сесії Миргородської районної ради сьомого скликання від 24 грудня 2015 року затверджена Програма розвитку фізичної культури і спорту в Миргородському районі на 2016-2020 роки.

За відсутності профільного структурного підрозділу райдержадміністрації у 2019 році місцевий осередок Громадської організації ВФСТ «Колос» АПК України залишався основним організатором фізкультурно-оздоровчих заходів в районі серед різних верств населення згідно угоди про співпрацю з Миргородською райдержадміністрацією та Великосорочинською об'єднаною територіальною громадою.  Протягом звітного періоду відділ освіти здійснював повноваження щодо організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в закладах загальної середньої освіти, координації заходів щодо реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, здійснення аналітичної діяльності, розроблення проектів програм розвитку фізичної культури і спорту, надання до управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації державної статистичної звітності.

На даний час в районі збережено мережу та спортивну структуру. Функціонує 33 колективи фізкультури підприємств, установ та закладів загальної середньої освіти. Для проведення спортивних та масово-оздоровчих заходів використовується 101 спортивна площинна споруда. З них 18 спортивних залів,  16 футбольних полів, 5 із сучасним штучним покриттям (селища Ромодан та Комишня, села Дібрівка, Трудолюб, Попівка та 1 – Великі Сорочинці). Відповідно до адміністративно-економічних особливостей регіону більшість спортивних споруд розташовані на території закладів загальної середньої освіти та Хомутецького ветеринарно-технологічного коледжу.

Проведено фізкультурно-спортивні свята, присвячені Олімпійському дню в рамках відзначення Олімпійського тижня, Дні здоров?я, День фізичної культури і спорту, фізкультурно-оздоровчий патріотичний фестиваль школярів «Козацький гарт», фізкультурно-спортивна патріотична гра «Сокіл «Джура», "Петлюрівський вишкіл". Учні загальноосвітніх навчальних закладів – активні учасники районної та обласної Спартакіади школярів. У районних спортивних змаганнях Спартакіади школярів у 2018-2019 навчальному році взяли участь всі заклади загальної середньої освіти району та заклади освіти Великосорочинської ОТГ. У загальнокомандному заліку найкращі результати показали учні опорних навчальних закладів "Трудолюбівський  заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів" і "Хомутецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" та Зуївцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Юні спортсмени району здобули І місце серед команд третьої групи у змаганнях обласної Спартакіади.

Відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості надається фінансова підтримка за рахунок коштів місцевого бюджету. Місцевому осередку Громадської організації ВФСТ «Колос» (голова Стукало П.К.) виділялися кошти на:

фонд оплати праці працівників апарату (2,5 ставки);

заробітну плату керівника та тренерів дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» (3,5 ставки), разом 14 осіб;

на проведення спортивно-масових та оздоровчих заходів (переважно участь команд в обласних та всеукраїнських змаганнях, грошові винагороди спортсменам за призові місця, придбання спортивного інвентарю). Використано коштів районного бюджету тис. грн. (в т.ч. субвенції Великосорочинської ОТГ):

всього освоєно коштів 1млн. 1,3 грн.

 

Рік

Фінансова підтримка МО ГО ВФСТ «Колос»

Фінансування ДЮСШ «Колос»

Проведення спортивно-масових заходів

Придбання обладнання та інвентарю

Виплата грошових винагород спортсменам

Всього коштів

2019

237,0

428,0

99,9

40,3

-

802,2

Кошти органів місцевого самоврядування

2019

 

129,5

60,4

5,0

4,2

199,1

Рік

Фінансова підтримка МО ГО ВФСТ «Колос»

Фінансування ДЮСШ «Колос»

Проведення спортивно-масових заходів

Придбання обладнання та інвентарю

Виплата грошових винагород спортсменам

Всього коштів

В середньому за рік проводиться і береться участь у 92 спортивно-масових заходах різного ґатунку. У 2019 – 83, 2018 - 101. Кращі спортсмени району беруть участь в 35-40 змаганнях і турнірах обласного рівня, 7-8 всеукраїнського, 2-3 міжнародного, районного 25-30. За 2 роки 177 наших спортсменів вибороли призові місця на різноманітних спортивних змаганнях (перших – 57, других – 61, третіх – 69.)

В районі проводяться змагання з волейболу, настільного тенісу, міні-футболу, шахів, шашок, гирьового спорту та спартакіада серед населених пунктів району на «Краще спортивне село». Чемпіони району, як правило хомутчани, беруть участь в обласній спартакіаді, де 10 років поспіль  ставали чемпіонами та 7 разів брали участь у Всеукраїнських змаганнях, займаючи високі місця. Всього в районних змаганнях з різних видів спорту бере участь до 1000 осіб.

Створені умови для регулярних занять спортом у дитячо-юнацькій спортивній школі «Колос», яка налічує 227 вихованців, з ними працюють авторитетні та професійні тренери-викладачі. Відділення ДЮСШ діяли в Ромодані, Комишні, Попівці – футбол, Хомутці – гирьовий спорт, Великі Сорочинці – боротьба дзюдо, сумо, самбо, футбол, Дібрівці – вільна боротьба.

Декілька років поспіль Миргородський районна ДЮСШ «Колос» за підсумками рейтингу роботи зі спортивної майстерності з неолімпійських видів спорту один з кращих в області, місцевий осередок Громадської організації ВФСТ «Колос» серед кращих спортивних організацій зі спорту вищих досягнень.

Перебіг спортивних подій постійно висвітлюються районними засобами масової інформації.

 

Головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації                                В.П.Дорогань

19.02.2020


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора