Миргородська ЦРЛ переходить на нову модель фінансування

Дата: 14.03.2019 11:29
Кількість переглядів: 1951

Миргородська ЦРЛ завершує організаційні процедури до початку роботи в нових умовах в рамках пілотного проекту.

З 1 квітня 2019 року у Полтавській області стартує пілотний проект  за програмою медичних гарантій для вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги. Постанова Кабінету Міністрів України від 27.02.2019 №131 затвердила порядок функціонування лікувальних закладів в умовах нової моделі фінансування. 

Коротко про те, які зміни відбудуться в роботі районної лікарні та що вже зроблено.

По-перше, Миргородську ЦРЛ реорганізовано в комунальне некомерційне підприємство "Миргородська центральна районна лікарня" Миргородської районної ради Полтавської області, яке відтепер очолює директор, а не головний лікар, як було раніше.

По-друге, з 1 квітня фінансування ЦРЛ буде здійснюватися не районним бюджетом, а, після укладення договору про медичне обслуговування населення між НСЗУ і ЦРЛ, відповідальним виконавцем бюджетної програми - Національною службою здоров'я України, розпорядником коштів нижчого рівня. Головним розпорядником коштів вищого рівня є Міністерство охорони здоров'я України. Пілотний проект допускає співфінансування ЦРЛ місцевими бюджетами. 

По-третє, оплата за надані послуги буде здійснюватися на підставі щоквартальних звітів про медичні послуги в межах бюджетних асигнувань визначених кошторисом (фінансовим планом). Фінансовий план на рік затверджується районною радою. 

В цілому ЦРЛ готова до початку роботи в нових умовах. Проблемним залишається вирішення питання надання стоматологічних послуг пільговим категоріям населення, адже стоматполіклініка, як відділення ЦРЛ, підлягає оптимізації. Враховуючи соціальну важливість проблеми районна рада і  районна держадміністрація спільно з міською радою, сільськими, селищними радами та ОТГ працюють над пошуком шляхів вирішенням питання. 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора