Узгоджено механізми надання стоматологічних послуг пільговикам

Дата: 15.03.2019 11:03
Кількість переглядів: 888

15 березня відбулася зустріч голови районної ради Леоніда Яринича, голови районної держадміністрації Юрія Коваленка та міського голови Сергія Соломахи.

Предметом обговорення було вирішення проблеми забезпечення пільгових категорій населення міста Миргорода та району стоматологічною допомогою. Необхідність обговорення у такому форматі викликана тим, що стоматологічне відділення Миргородської ЦРЛ з 1 квітня підлягає оптимізації, оскільки в рамках пілотного проекту фінансування стоматологічної допомоги через Національну службу здоров'я України не передбачено, і лише за рахунок об'єднання коштів місцевих бюджетів можна підтримати функціонування стоматології для пільговиків.

Слід зазначити, що це не перша зустріч очільників району і міста. Питання також неодноразово обговорювалося з сільськими громадами.

В нараді взяли участь заступники голів районної та міської рад, керівник відділення казначейства, представники комунального підприємства "Миргородська ЦРЛ", керівники фінансових установ районної та міської ради, радник голови районної ради.

Важливо відмітити ініціативність та наполегливість депутата міської ради Валентина Козуліна, який, як завідувач стоматологічним відділенням ЦРЛ, особисто вивчав варіанти вирішення даної проблема в медичних установах Полтавщини та надав свої пропозиції щодо збереження стоматологічної служби.

Підсумком роботи стало узгодження між фінансовими управліннями районної держадміністрації та міської ради механізму співфінансування. Наступний крок - обговорення та затвердження його на сесіях міської та районної рад.

Довідково: у 2018 році в стоматологами ЦРЛ надано 36308 послуг жителям міста, 8718 послуг - жителям району.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора