26 квітня - День вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2020 08:00
Кількість переглядів: 597

 26 квітня 1986 року – трагічна дата, яка назавжди увійшла в історію цивілізації, як одна з найбільших техногенних катастроф. Сьогодні виповнюється 34 роки з того дня, коли у наше життя увійшло слово з гірким присмаком великої і нечуваної біди – «Чорнобиль»…

Сувора і трагічна реальність, яка настала після вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, призвела до іншого сприйняття світу, тому що такої техногенно-екологічної катастрофи людство ще не знало.

З кожним днем стає все менше людей, які могли б із власного досвіду розповісти про подвиг, зроблений ними на Чорнобильській АЕС. Кожної години нещадний атом підриває здоров'я тих, хто за позовом серця заради благополуччя і безпеки кожного із нас працював на забруднених територіях. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки та пільги.

Сьогодні наш святий обов'язок – пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців, надавати дієву допомогу усім, хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.

Дорогі ліквідатори, від усього серця бажаємо вам доброго здоров'я, міцності духу, сімейного благополуччя, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні, миру та спокою.

Голова районної ради                                Голова РДА             
     Леонід ЯРИНИЧ                                   Вікторія ЄМЕЦЬ

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора