Особливості підготовки та проведення першої сесії районної ради

Дата: 23.10.2020 09:46
Кількість переглядів: 1220

Особливості проведення першої сесії районної ради визначені Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”, зокрема статтею 45 „Порядок формування рад” та статтею 46 „Сесія ради”.

Першу сесію новоствореної районної ради скликає районна територіальна виборча комісія не пізніше, як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради у кількості, яка забезпечує повноважність складу ради. Рада вважається повноважною за умови обрання не менше двох третин депутатів від її загального складу.

Перше пленарне засідання першої сесії відкриває голова районної територіальної виборчої комісії, який інформує раду про підсумки виборів депутатів.

З моменту визнання повноважень депутатів ради нового скликання рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості не більше п’яти осіб – представників партій (блоків), які набрали найбільшу кількість голосів на виборах.

Члени тимчасової президії почергово головують на засіданнях ради до обрання голови районної ради.

Питання, які обов’язково виносяться на розгляд першого пленарного засідання:

  1. Інформація голови ТВК про підсумки виборів депутатів до ради та визнання їх повноважень.
  2. Про обрання голови районної ради.
  3. Про обрання заступника голови районної ради.

З часу обрання голови районної ради він веде пленарні засідання ради відповідно до вимог Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та регламенту ради.

Організаційне та інформаційне забезпечення проведення першої сесії здійснює виконавчий апарат районної ради. Зокрема, він має створити умови для проведення таємного голосування при обранні голови та заступника голови районної ради, оперативного друку бюлетенів для голосування, автоматичного підрахунку результатів поіменного голосування та ін.

Згідно статті 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” результати поіменного голосування (за винятком таємного) повинні бути оприлюднені на офіційному сайті районної ради в день проведення сесії.

У разі необхідності перша сесія може складатися з двох пленарних засідань.

 

Андрій ЄМЕЦЬ
керуючий справами виконавчого апарату
Миргородської районної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора