Завершилося громадське обговорення проєкту районного бюджету на 2020 рік

Дата: 22.12.2019 09:45
Кількість переглядів: 538

 

На розширеному засіданні Президії районної ради та постійних комісій за участю сільських та селищних голів, яке відбулося 21 грудня, було обговорено проєкт головного фінансового документу району на 2020 рік.

Спочатку виконувач обов'язків голови районної держадміністрації Віктор ФЕСЕНКО презентував Програму економічного і соціального розвитку району на 2020 рік. Наступний рік непростий, насамперед тому, що попереду - завершення об'єнань громад, продовження реформи медицини. Розробники програми намагалися максимально врахувати виклики майбутнього звітного року.

Далі перейшли до бюджету. Голова районної ради Леонід ЯРИНИЧ, відкриваючи "бюджетні слухання"  (так він назвав це питання з огляду на важливість) наголосив, що обговорення бюджету на наступний рік почали завчасно ще на Координаційній раді, потім -  на Громадській раді. Розгляд на засіданні Президії з широкою участю депутатських комісій, голів селищних та сільських рад є завершальним етапом у цьому процесі.

З основними характеристиками районного бюджету на 2020 рік присутніх ознайомила начальник фінансового управління районної ради Марина Синяговська.

Вона детально обгрунтувала напрямки і обсяги фінансування по них, охарактеризувала проблеми, зокрема у питаннях передачі субвенцій до районного бюджету від бюджетів сільських, селищних рад, запропонувала невідкладні кроки по їх вирішенню, наголосила на необхідності  дотримання засад економного використання бюджетних коштів. 

У природньо активному, як для бюджету, обговоренні взяли участь депутати районної ради Микола Віташ, Анатолій Карбан, Микола Григоренко, директор КНП "Миргородський ЦПМСД" Лілія Павленко, голови сільських ради Людмила Москаленко, Сергій Кобзій, Валентина Марюта та інші. Найгострішим було медичне питання. Стосовно фінансування первинної медицини розгорілася справжня дискусія, до якої неодноразово приєднувалися і голова районної ради Леонід Яринич і виконувач голови районної державної адміністрації Віктор Фесенко.

У підсумку прийнято рішення про винесення на розгляд пленарного засідання питання про затвердження районного бюджету, а після його затвердження - продовження пошуку оптимальних шляхів забезпечення жителів району послугами первинної медико-санітарної допомоги.

Під час роботи засідання зійснювалася он-лайн трансляція. Запис можна переглянути у розділі "ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ"-"ОНЛАЙН засідання".

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора